En solid høstsesong - og veien videre

Postet av Oppdal G16 den 22. Okt 2017

Så er jammen sesongen over etter en solid høstsesong der vi endte på 4. plass i begge divisjonene. 

Strindheim 2 stilte med et langt kvassere lag mot oss enn i sine andre kamper. Med fire 0.divisjonsspillere ble det tøff motstand, selv om vi holdt dem fint i 1. omgang og ledet. Men det første kvarteret i 2. omgang ødela, personlige feil og en defensiv struktur som gikk opp litt i limingen gjorde at bylaget fikk score fem mål på rappen.

Det ødela litt for en høstsesong som ellers har vært veldig oppløftende defensivt for 1. laget. Erik kan ikke lastes, torsdag var det arbeidet foran keeper som var for dårlig og Erik tror jeg faktisk spilte en av sine beste kamper med flere kjemperedninger en mot en flere ganger - i tillegg til at han var mye mer dirigerende og tydelig i involveringer ut i feltet.

Vi savnet nok Eirik, Gisle og Vetle, som alle er vepser som førsteforsvarere - og når Markus heller ikke er i gammelt godt slag, ble det ikke godt nok totalt sett.

Men pytt, høsten har vist hva vi er i stand til, kampene mot Alvdal, Rennebu, Charlottenlund og Trond har vært knallgode - med kjempeholdninger, 100 prosent innsats og mye godt angrepsspill der vi har spilt ut etablerte forsvar. Tilbakemeldinger fra andre trenere og publikum har også vært veldig god, dere har spilt svært god fotball i disse kampene.

2. laget har også hatt supre kamper i høst, avslutningen mot Gauldal forsto jeg var en god opplevelse i en tett match vi kunne avgjort til vår fordel.

Det er mye å bygge på - for dere har tatt store steg. Vegard og meg som har trent dere fra de første treningene i fjor høst ser kanskje dette bedre enn dere.

  • Dere hadde ikke vært i nærheten av å takle to-touchspill i trange firkanter for ett år siden. Den raske ballbehandlingen har blitt ekstremt mye bedre!
  • Dere har blitt flinkere til å lese spillet, handlingsvalgene er mer fornuftige og de skjer raskere
  • Dere skjønner mer hvordan vi skal spille i de ulike posisjonene
  • Dere har blitt mye tøffere, tør å gå til i dueller selv om dere vet det kan gjøre vondt.
  • Treningene er mer intensive og kamplike, slik tar vi utviklingstrinn også på trening.

Noen skulle sikkert ønsket at de hadde tatt enda større steg. Men fotballutvikling er ikke en jevn linje oppover gjennom ungdommen. Av og til stopper det opp et år, før utviklingen plutselig skyter fart neste år.

Ikke vær utålmodig!

Felles for alle er i troppen er stor fotballmessig forståelse og gode holdninger til trening og medspillere, det er den viktigste faktoren for utvikling. På G16-nivået kan det være flere års forskjell i fysisk utvikling på spillere  - men det jevner seg ut etterhvert - ofte bare på et år.

Utenfor banen har kameratskapet vært fenomenalt, ingen klikkdannelser mellom årgangene, det er flott å se og like viktig som det fotballmessige når dere skal se tilbake på et fotballår.

Framover:

I høst fortsetter vi med trening så lenge det er snøfri bane, og vil dere ha treningstid innendørs skal vi fikse det for neste års G16 og junior/A-lag. G14 skal i sluttspill, de vil nok gjerne ha trøkk på treningene framover til 4. november for å stille mest forberedt.

Vi skal hjelpe dem til gull som takk for fenomenal innsats i våre kamper!

Så skal vi ha en lagsavslutning for G16 i tillegg til den klubben skal ha i kulturhuset i november. Kom med tips til hva vi skal gjøre!

Vi har også mange tusener stående på bok til 2001-gjengen, der må vi også finne ut hva vi kan gjøre - turnering for oss selv eller tur/turnering med 2000 som heller ikke har hatt en skikkelig avslutning.

Hva nå?:

Når sesongen er over og 10 måneder med mye trening og lange reiser er unnagjort, er det lett å være lei og slenge skoa i skapet. Det er lov å ta en tenkepause, det kan til og med være lurt for å få ting på avstand og kjenne på om savnet er der etter treningene der alt klaffer,  fliren i garderoben og scoringsjubelen etter å ha slått Rennebu. Det er ihvertfall lov å komme tilbake etter jul og si: Jeg er klar for en ny sesong!

Fotball er eventyrlig artig, det er sosialt, utviklende for både kropp og hode, og du får venner for livet. Hvis alternativet til trening og kamp er enda flere timer foran skjerm eller mobil, bør dere ta en ekstra tenkepause og vurdere hva dere vil bruke viktige ungdomsår til.

Så skal vi lytte til dere hvor ambisjonsnivået skal legges neste år, forene det med krav til skole, ekstrajobb og fritidsbehov  - når vi har fått avklart hvem som trener hvilke lag i Oppdal i 2018. Vi ønsker å ha med dere alle sammen videre inn i 2018!

Takk for en flott sesong - dere har vært en fenomenalt fin gjeng å trene.

Per Roar0 Kommentar

Årsbeste mot Trond!

Postet av Oppdal G16 den 17. Okt 2017

Matchen mandag er ubestridt den beste kampen vi har spilt i år. Med unntak av fem minutter i starten da det var ruskete og vi sov litt - var dette en fest å se på.

Viktige årsaker er:

- hissig press fra Mohammed stresser forsvaret deres. Spiss bestemmer presshøyde og pressvilje - Mohammed er konge der. Trond prøver å spille seg ut, det er modig gjort, men det gir de trøbbel når vi er så hissige. Mye gjenvinning høyt i banen gir mange overganger og sjanser for oss.

- Forsvaret gjør som jeg ba om, prøver å tre gjennom Tronds to fremste ledd og finnne midtbanespillere som kan snu og vende opp.

– Det går hurtig i lengderetning med få touch - Trond henger knapt med.

- Det går mye mer på to og tre-touch enn i de foregående kampene. Slik kommer Trond ikke oppi oss, og vi  spiller oss til et hav av sjanser som kunne og burde gitt oss en mye større seier. Litt mer iskald i skuddøyeblikk så blir det mål.

- kanter er flinke til å se opp når innlegget slås og finner enten 45 ut eller noen på bakre femmeter.

- Midtbanetrioen er flinke til å vende spill, og Gisle/Eirik/Halvor sprer silkepasninger i bakrom til Elias/Sindre/Vetle/Ulrik. Strålende!

- Voldsom gjenvinningsvilje når vi mister ball, alltid en i press og en i sikring, Trond fikk aldri tid og rom. Driblefanten på venstrekanten deres kom seg aldri forbi Jo, og gjorde han det ventet Eldar! No mercy!

– Forsvaret og Erik er helt konge bakover, de skapte knapt en sjanse utenom første fem og de fem minuttene de var en mann mer. Null spillemål bakover på fire kamper - knallsterkt!


Nå er det to kamper igjen, de skal vinnes med samme flotte innsatsvilje og spillemønster. Strindheim 3 er på samme nivå som Trond, de har trolig noen gode, men ikke samme jevne lag som vi har.

Vetle er syk og usikker torsdag, mens Markus forhåpentlig er tilbake etter sykdom. Eirik er ikke med, mens Gisle, Elias og Sander kviler til 2.lagskampen fredag. Trygve, Amund og Haider kommer inn torsdag og vil gjøre en god jobb. Vi får se an laget til vi vet hvem som er friske nok til å spille.

Lover overraskelse etter kampen – som jeg også håper vi får tatt opp på video som vi kan vise på en avslutningsfest i høst.0 Kommentar

Det blir en herlig sesongavslutning!

Postet av Oppdal G16 den 8. Okt 2017

Mens 2. laget startet høsten bra og har falt litt av - startet 1. laget svakt, men har kommet sterkere og sterkere.

For 2. laget er det én ting som er lærdom fra de to siste kampene: Vi må ikke sove fra start. 0-4 etter tjue minutters spill i to kamper på rad vitner om at mange spillere ikke er konsentrert og til stede når kampen starter. Der må vi alle jobbe med å komme i rett kampmodus. Flytte alle andre tanker vekk og gå inn i matchen og gjøre de arbeidsoppgavene vi skal.

For 1. laget har de siste tre kampene vært strålende gjennomført, med en mye større aggresivitet og trygghet bakover enn før. Ikke ett spillemål imot på tre kamper er meget godt, og skyldes både en tøffere og mer resolutt bakre firer og keeper, men også bedre press på ballfører på midtbanen slik at motstander ikke får slå bakromspasninger. Legg til mye tøffere angrepstrio som stresser og presser, så blir vi vanskelige å spille mot!

Mot Rennebu var vi mye hissigere i duellene enn de, og så gikk Olav Stavne bananas - og når treneren mister fokus så gjør spillerne det også. Det var et skoleeksempel på hva du ikke skal gjøre som trener og spiller. Ingen dommere gjør om på det de har dømt, uansett hvor feil vi mener det er. Hold igjen munnen - og spill videre.

Vi burde scoret enda flere mål - Markus hadde vel ti innlegg etter raid ned til dødlinja. Vi burde minst omsatt to-tre av dem til mål. Først og fremst må motsatt kant komme på bakre stolpe. Spiss skal være på første stolpe og indreløpere skal ligge på 45 ut og returrom. Mot Trond og Strindheim skal disse løpene komme!

Herlig å se hvor mye midtbanetrioen med Eirik, Halvor og Vetle legger ned av kilometer - returløpene i dag var viktige og vi tvang gang på gang Rennebu til å slå støtte og vende tilbake. De fant aldri rom og vi var som vepser rundt dem.  Og Eirik lå i returrom og fikk endelig satt inn et mål - herlig!

skulle gjerne sett færre touch i overganger  som sinker framdriften i spillet vårt når vi er i overtall på kontringer - det kommer i de to siste kampene! Men du verden for en god nærteknikk dere har gutter - Chris og Mohammed hadde noen herlige dribleshow i dag.

Nå er det en ukes kamppause, men trening som vanlig. Mandag med G14, onsdag alene. Så blir det en tøff siste kampuke med Trond og Strindheim 2 hjemme mandag og torsdag for 1. laget, og 2. laget borte mot Gauldal fredag. Det bør faktisk bli tre seire og vi avslutter på topp. Da kan dere ta en velfortjent ferie - og bli med videre når dere har tenkt dere om. For det er ingen grunn til å gi seg nå – dere har tatt store steg som fotballspillere i år. Det er en fryd å trene og veilede dere når dere er som i dag!


0 Kommentar

Endelig to seire!

Postet av Oppdal G16 den 24. Sep 2017

Etter en tung start for 1. laget, snudde vi trenden mot Alvdal. De hadde nok kikket på tabellen før kampen og tenkte dette var grei skuring. Men vi visste en helt annen glød enn tidligere i høst.

Før kampen var vi enige om "no nonsense" i forsvar der det har vært mye baklengsmål i de siste kampene. Plutselig holder vi nullen i en hel kamp og motstander skaper nesten ikke sjanser.

Hvorfor?

1. Forsvaret vant nesten alt av dueller på baller som kom i mot. Først på ballen når det gjaldt, og alltid en i sikring. Suverent av alle fire bak, og med Erik mye mer tydelig og bestemt enn på lenge helt bakerst. Står langt ut og tar alt av forsøk på gjennomspill i bakrom.  Slikt smitter og skaper voldsomt mye mer trygghet.

2. På midtbanen er vi tett opp i ballfører hele tiden, vi sideforskyver mye bedre og har alltid en 2. forsvarer om 1f blir lurt. Dermed blir det tungt for Alvdal, som ender opp med å slå langt i 2. omgang.

3. Med Mohammed på plass klarer vi å holde på ballen oppe på topp, slik at vi kommer etter med midtbane. Vi unngår også mange brudd imot når vi er på vei fram. Dessuten er Mohammed ivrig i press, og skaper usikkerhet hos Alvdal-forsvaret som fikk store problemer på sin høyreside i hele kampen. Det kunne fort blitt både to og tre på alle raidene.

4. Kanter var flinkere til å jobbe ned og inn i banen defensivt. Særlig Christoffer la ned mye arbeid i å presse og stresse motstander. Supert!

Framover var vi, særlig i 2. omgang, flinke til å holde ballen i laget, og vi kom gjennom mange ganger , særlig på venstresiden. Minuset er at vi ikke setter flere mål. Der kan vi bli bedre:

Mer bevisste løp på innlegg og mer trykk bakfra. Spiss på 1. stolpe, en indreløper på straffemerket, motsatt kant på bakerste stolpe. Vi må komme etter når Markus stikker i vei, da er det full fart inn i feltet for begge indreløperne, spiss og motsatt kant. Da har vi fire avsluttere i tillegg til at Markus kan kjøre selv.

Nå har vi fire hjemmekamper på rad, og målet må være å avslutte med fire seire.

Vi starter mot Charlottenlund tirsdag, da skal vi fortsette det kompromissløse forsvarsspillet - men spille oss ut hvis de ligger lavt, slå lenger om de står høyt.

Offensivt skal vi ha mye mer ettertrykk fra midtbanen - og de tre fremme må være flinkere til å slå på 1- og 2-touch. Sett opp trekanter og stikk i nye rom. Det blir garantert treningsfokus også mandag!

Markus er flink til å lukte gjennomspill,  står høyt og bredt. Herlig - utfordringen går til motsatt kant - gjør det samme! Vær klar når bakromspasningen kommer!

Så må indreløpere også se når de ikke er på plass til bakromspasningen - da spiller vi på fot slik at kant kan vandre innover og dra opp rom for back.

2. laget fikk jeg ikke se i dag - men rapporten fra Vegard var meget oppløftende. Masse bra spill, seks mål og gode prestasjoner av alle som var med. Herlig jobba av alle mann!

Denne uka: Trening mandag 17.30, kamp tirsdag 20.00, trening onsdag 19.00 og kamp fredag mot Leik b 18.30.

0 Kommentar

Sjåfør - og kamvertoppsett, høst 2017

Postet av Oppdal G16 den 23. Aug 2017

Oppsettet for høstens kamper finner dere under filarkiv. Det har vært et stort puslespill å få dette til å gå opp pga behov for mange byttinger fra motstanderlag og noen for oss. På 5 kamper har vi leid buss. En egenandel på ca 100 kr pr spiller / pr tur må da påregnes. Dersom kjøring eller kampvert ikke passer så bytt med hverandre. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline