En solid høstsesong - og veien videre

Postet av Oppdal G16 den 22. Okt 2017

Så er jammen sesongen over etter en solid høstsesong der vi endte på 4. plass i begge divisjonene. 

Strindheim 2 stilte med et langt kvassere lag mot oss enn i sine andre kamper. Med fire 0.divisjonsspillere ble det tøff motstand, selv om vi holdt dem fint i 1. omgang og ledet. Men det første kvarteret i 2. omgang ødela, personlige feil og en defensiv struktur som gikk opp litt i limingen gjorde at bylaget fikk score fem mål på rappen.

Det ødela litt for en høstsesong som ellers har vært veldig oppløftende defensivt for 1. laget. Erik kan ikke lastes, torsdag var det arbeidet foran keeper som var for dårlig og Erik tror jeg faktisk spilte en av sine beste kamper med flere kjemperedninger en mot en flere ganger - i tillegg til at han var mye mer dirigerende og tydelig i involveringer ut i feltet.

Vi savnet nok Eirik, Gisle og Vetle, som alle er vepser som førsteforsvarere - og når Markus heller ikke er i gammelt godt slag, ble det ikke godt nok totalt sett.

Men pytt, høsten har vist hva vi er i stand til, kampene mot Alvdal, Rennebu, Charlottenlund og Trond har vært knallgode - med kjempeholdninger, 100 prosent innsats og mye godt angrepsspill der vi har spilt ut etablerte forsvar. Tilbakemeldinger fra andre trenere og publikum har også vært veldig god, dere har spilt svært god fotball i disse kampene.

2. laget har også hatt supre kamper i høst, avslutningen mot Gauldal forsto jeg var en god opplevelse i en tett match vi kunne avgjort til vår fordel.

Det er mye å bygge på - for dere har tatt store steg. Vegard og meg som har trent dere fra de første treningene i fjor høst ser kanskje dette bedre enn dere.

  • Dere hadde ikke vært i nærheten av å takle to-touchspill i trange firkanter for ett år siden. Den raske ballbehandlingen har blitt ekstremt mye bedre!
  • Dere har blitt flinkere til å lese spillet, handlingsvalgene er mer fornuftige og de skjer raskere
  • Dere skjønner mer hvordan vi skal spille i de ulike posisjonene
  • Dere har blitt mye tøffere, tør å gå til i dueller selv om dere vet det kan gjøre vondt.
  • Treningene er mer intensive og kamplike, slik tar vi utviklingstrinn også på trening.

Noen skulle sikkert ønsket at de hadde tatt enda større steg. Men fotballutvikling er ikke en jevn linje oppover gjennom ungdommen. Av og til stopper det opp et år, før utviklingen plutselig skyter fart neste år.

Ikke vær utålmodig!

Felles for alle er i troppen er stor fotballmessig forståelse og gode holdninger til trening og medspillere, det er den viktigste faktoren for utvikling. På G16-nivået kan det være flere års forskjell i fysisk utvikling på spillere  - men det jevner seg ut etterhvert - ofte bare på et år.

Utenfor banen har kameratskapet vært fenomenalt, ingen klikkdannelser mellom årgangene, det er flott å se og like viktig som det fotballmessige når dere skal se tilbake på et fotballår.

Framover:

I høst fortsetter vi med trening så lenge det er snøfri bane, og vil dere ha treningstid innendørs skal vi fikse det for neste års G16 og junior/A-lag. G14 skal i sluttspill, de vil nok gjerne ha trøkk på treningene framover til 4. november for å stille mest forberedt.

Vi skal hjelpe dem til gull som takk for fenomenal innsats i våre kamper!

Så skal vi ha en lagsavslutning for G16 i tillegg til den klubben skal ha i kulturhuset i november. Kom med tips til hva vi skal gjøre!

Vi har også mange tusener stående på bok til 2001-gjengen, der må vi også finne ut hva vi kan gjøre - turnering for oss selv eller tur/turnering med 2000 som heller ikke har hatt en skikkelig avslutning.

Hva nå?:

Når sesongen er over og 10 måneder med mye trening og lange reiser er unnagjort, er det lett å være lei og slenge skoa i skapet. Det er lov å ta en tenkepause, det kan til og med være lurt for å få ting på avstand og kjenne på om savnet er der etter treningene der alt klaffer,  fliren i garderoben og scoringsjubelen etter å ha slått Rennebu. Det er ihvertfall lov å komme tilbake etter jul og si: Jeg er klar for en ny sesong!

Fotball er eventyrlig artig, det er sosialt, utviklende for både kropp og hode, og du får venner for livet. Hvis alternativet til trening og kamp er enda flere timer foran skjerm eller mobil, bør dere ta en ekstra tenkepause og vurdere hva dere vil bruke viktige ungdomsår til.

Så skal vi lytte til dere hvor ambisjonsnivået skal legges neste år, forene det med krav til skole, ekstrajobb og fritidsbehov  - når vi har fått avklart hvem som trener hvilke lag i Oppdal i 2018. Vi ønsker å ha med dere alle sammen videre inn i 2018!

Takk for en flott sesong - dere har vært en fenomenalt fin gjeng å trene.

Per Roar0 Kommentar

Årsbeste mot Trond!

Postet av Oppdal G16 den 17. Okt 2017

Matchen mandag er ubestridt den beste kampen vi har spilt i år. Med unntak av fem minutter i starten da det var ruskete og vi sov litt - var dette en fest å se på.

Viktige årsaker er:

- hissig press fra Mohammed stresser forsvaret deres. Spiss bestemmer presshøyde og pressvilje - Mohammed er konge der. Trond prøver å spille seg ut, det er modig gjort, men det gir de trøbbel når vi er så hissige. Mye gjenvinning høyt i banen gir mange overganger og sjanser for oss.

- Forsvaret gjør som jeg ba om, prøver å tre gjennom Tronds to fremste ledd og finnne midtbanespillere som kan snu og vende opp.

– Det går hurtig i lengderetning med få touch - Trond henger knapt med.

- Det går mye mer på to og tre-touch enn i de foregående kampene. Slik kommer Trond ikke oppi oss, og vi  spiller oss til et hav av sjanser som kunne og burde gitt oss en mye større seier. Litt mer iskald i skuddøyeblikk så blir det mål.

- kanter er flinke til å se opp når innlegget slås og finner enten 45 ut eller noen på bakre femmeter.

- Midtbanetrioen er flinke til å vende spill, og Gisle/Eirik/Halvor sprer silkepasninger i bakrom til Elias/Sindre/Vetle/Ulrik. Strålende!

- Voldsom gjenvinningsvilje når vi mister ball, alltid en i press og en i sikring, Trond fikk aldri tid og rom. Driblefanten på venstrekanten deres kom seg aldri forbi Jo, og gjorde han det ventet Eldar! No mercy!

– Forsvaret og Erik er helt konge bakover, de skapte knapt en sjanse utenom første fem og de fem minuttene de var en mann mer. Null spillemål bakover på fire kamper - knallsterkt!


Nå er det to kamper igjen, de skal vinnes med samme flotte innsatsvilje og spillemønster. Strindheim 3 er på samme nivå som Trond, de har trolig noen gode, men ikke samme jevne lag som vi har.

Vetle er syk og usikker torsdag, mens Markus forhåpentlig er tilbake etter sykdom. Eirik er ikke med, mens Gisle, Elias og Sander kviler til 2.lagskampen fredag. Trygve, Amund og Haider kommer inn torsdag og vil gjøre en god jobb. Vi får se an laget til vi vet hvem som er friske nok til å spille.

Lover overraskelse etter kampen – som jeg også håper vi får tatt opp på video som vi kan vise på en avslutningsfest i høst.0 Kommentar

Det blir en herlig sesongavslutning!

Postet av Oppdal G16 den 8. Okt 2017

Mens 2. laget startet høsten bra og har falt litt av - startet 1. laget svakt, men har kommet sterkere og sterkere.

For 2. laget er det én ting som er lærdom fra de to siste kampene: Vi må ikke sove fra start. 0-4 etter tjue minutters spill i to kamper på rad vitner om at mange spillere ikke er konsentrert og til stede når kampen starter. Der må vi alle jobbe med å komme i rett kampmodus. Flytte alle andre tanker vekk og gå inn i matchen og gjøre de arbeidsoppgavene vi skal.

For 1. laget har de siste tre kampene vært strålende gjennomført, med en mye større aggresivitet og trygghet bakover enn før. Ikke ett spillemål imot på tre kamper er meget godt, og skyldes både en tøffere og mer resolutt bakre firer og keeper, men også bedre press på ballfører på midtbanen slik at motstander ikke får slå bakromspasninger. Legg til mye tøffere angrepstrio som stresser og presser, så blir vi vanskelige å spille mot!

Mot Rennebu var vi mye hissigere i duellene enn de, og så gikk Olav Stavne bananas - og når treneren mister fokus så gjør spillerne det også. Det var et skoleeksempel på hva du ikke skal gjøre som trener og spiller. Ingen dommere gjør om på det de har dømt, uansett hvor feil vi mener det er. Hold igjen munnen - og spill videre.

Vi burde scoret enda flere mål - Markus hadde vel ti innlegg etter raid ned til dødlinja. Vi burde minst omsatt to-tre av dem til mål. Først og fremst må motsatt kant komme på bakre stolpe. Spiss skal være på første stolpe og indreløpere skal ligge på 45 ut og returrom. Mot Trond og Strindheim skal disse løpene komme!

Herlig å se hvor mye midtbanetrioen med Eirik, Halvor og Vetle legger ned av kilometer - returløpene i dag var viktige og vi tvang gang på gang Rennebu til å slå støtte og vende tilbake. De fant aldri rom og vi var som vepser rundt dem.  Og Eirik lå i returrom og fikk endelig satt inn et mål - herlig!

skulle gjerne sett færre touch i overganger  som sinker framdriften i spillet vårt når vi er i overtall på kontringer - det kommer i de to siste kampene! Men du verden for en god nærteknikk dere har gutter - Chris og Mohammed hadde noen herlige dribleshow i dag.

Nå er det en ukes kamppause, men trening som vanlig. Mandag med G14, onsdag alene. Så blir det en tøff siste kampuke med Trond og Strindheim 2 hjemme mandag og torsdag for 1. laget, og 2. laget borte mot Gauldal fredag. Det bør faktisk bli tre seire og vi avslutter på topp. Da kan dere ta en velfortjent ferie - og bli med videre når dere har tenkt dere om. For det er ingen grunn til å gi seg nå – dere har tatt store steg som fotballspillere i år. Det er en fryd å trene og veilede dere når dere er som i dag!


0 Kommentar

Endelig to seire!

Postet av Oppdal G16 den 24. Sep 2017

Etter en tung start for 1. laget, snudde vi trenden mot Alvdal. De hadde nok kikket på tabellen før kampen og tenkte dette var grei skuring. Men vi visste en helt annen glød enn tidligere i høst.

Før kampen var vi enige om "no nonsense" i forsvar der det har vært mye baklengsmål i de siste kampene. Plutselig holder vi nullen i en hel kamp og motstander skaper nesten ikke sjanser.

Hvorfor?

1. Forsvaret vant nesten alt av dueller på baller som kom i mot. Først på ballen når det gjaldt, og alltid en i sikring. Suverent av alle fire bak, og med Erik mye mer tydelig og bestemt enn på lenge helt bakerst. Står langt ut og tar alt av forsøk på gjennomspill i bakrom.  Slikt smitter og skaper voldsomt mye mer trygghet.

2. På midtbanen er vi tett opp i ballfører hele tiden, vi sideforskyver mye bedre og har alltid en 2. forsvarer om 1f blir lurt. Dermed blir det tungt for Alvdal, som ender opp med å slå langt i 2. omgang.

3. Med Mohammed på plass klarer vi å holde på ballen oppe på topp, slik at vi kommer etter med midtbane. Vi unngår også mange brudd imot når vi er på vei fram. Dessuten er Mohammed ivrig i press, og skaper usikkerhet hos Alvdal-forsvaret som fikk store problemer på sin høyreside i hele kampen. Det kunne fort blitt både to og tre på alle raidene.

4. Kanter var flinkere til å jobbe ned og inn i banen defensivt. Særlig Christoffer la ned mye arbeid i å presse og stresse motstander. Supert!

Framover var vi, særlig i 2. omgang, flinke til å holde ballen i laget, og vi kom gjennom mange ganger , særlig på venstresiden. Minuset er at vi ikke setter flere mål. Der kan vi bli bedre:

Mer bevisste løp på innlegg og mer trykk bakfra. Spiss på 1. stolpe, en indreløper på straffemerket, motsatt kant på bakerste stolpe. Vi må komme etter når Markus stikker i vei, da er det full fart inn i feltet for begge indreløperne, spiss og motsatt kant. Da har vi fire avsluttere i tillegg til at Markus kan kjøre selv.

Nå har vi fire hjemmekamper på rad, og målet må være å avslutte med fire seire.

Vi starter mot Charlottenlund tirsdag, da skal vi fortsette det kompromissløse forsvarsspillet - men spille oss ut hvis de ligger lavt, slå lenger om de står høyt.

Offensivt skal vi ha mye mer ettertrykk fra midtbanen - og de tre fremme må være flinkere til å slå på 1- og 2-touch. Sett opp trekanter og stikk i nye rom. Det blir garantert treningsfokus også mandag!

Markus er flink til å lukte gjennomspill,  står høyt og bredt. Herlig - utfordringen går til motsatt kant - gjør det samme! Vær klar når bakromspasningen kommer!

Så må indreløpere også se når de ikke er på plass til bakromspasningen - da spiller vi på fot slik at kant kan vandre innover og dra opp rom for back.

2. laget fikk jeg ikke se i dag - men rapporten fra Vegard var meget oppløftende. Masse bra spill, seks mål og gode prestasjoner av alle som var med. Herlig jobba av alle mann!

Denne uka: Trening mandag 17.30, kamp tirsdag 20.00, trening onsdag 19.00 og kamp fredag mot Leik b 18.30.

0 Kommentar

Sjåfør - og kamvertoppsett, høst 2017

Postet av Oppdal G16 den 23. Aug 2017

Oppsettet for høstens kamper finner dere under filarkiv. Det har vært et stort puslespill å få dette til å gå opp pga behov for mange byttinger fra motstanderlag og noen for oss. På 5 kamper har vi leid buss. En egenandel på ca 100 kr pr spiller / pr tur må da påregnes. Dersom kjøring eller kampvert ikke passer så bytt med hverandre. 


0 Kommentar

Derfor tapte vi mot Meldal

Postet av Oppdal G16 den 20. Aug 2017

Etter 10 minutter mot Meldal, tenkte jeg at "dette laget tar vi". Vi trillet ball og spilte de ut - de hadde kun lange baller å komme med. Vi fikk snart se hvorfor. Så fikk de et lettkjøpt mål, og vi begynte å slurve med pasningene. De kom kjapt framover, og vi fikk store problemer, særlig på vår venstreside  deres raske kant herjet.

Det ble fem i mot til slutt, men tre av målene er rene gavepakker fra oss. Kampen er langt jevnere enn 0-5 tilsier, men de er kvassere framover. Vi har sjanser, men setter de ikke.

Generelt blir vi først og fremst for naive bakover. Vi har blitt flinke til å spille oss ut av forsvar, men det er lov å slå langt, spesielt hvis vi blir presset høyt og motstander står høyt som Meldal gjorde. Vi kan ikke ha balltap rundt 16-meter - det er målsjanse umiddelbart.

Fire enkle ting å ta tak i på trening og i neste kamp:

1. Spill 100 prosent sikkert i forsvar. Da må pasninger på 10 meter sitte, hvis ikke må vi slå enda sikrere pasninger til upressa medspillere. Ikke slå opp på sentral midtbane som har mann i ryggen. I tillegg: Når back/midtstopper får en støttepasning, og det kommer hurtig press: SLÅ LANGT!! Altfor ofte tar vi en liten touch ekstra – og får motspiller opp i kroppen. Slå opp på direkten i bakrom!

2. Ta ut mer sikring når det ikke er press på ballfører og vi har raske kanter mot oss. Da får vi fem meter forsprang når de spiller gjennom. I tillegg bør midtstopper ta ut ekstra sikring ved å ligge skjevt, og skyve over til den kanten vi har trøbbel. Der er Eldar god å ha, han var savnet mot Meldal.

3. Kanter må involvere seg defensivt når vi ikke har ball. Alt for ofte blir kanter stående å se på at vi forsvarer oss. Da blir vi i mindretall på midten, og motstander kan slå pasninger i bakrom uten press. Vi spiller 4-5-1 defensivt, kanter! Plukk opp motspillere!

4. Kanter som skjærer innover må levere ball tidligere ned til indreløper/sentral midt, som kan slå ballen inn i rommet kant etterlater seg.  Slik det er nå tettes rommet fordi ballen slås for sent. 

5. Kanter må true bakrom. Vi truet alt for sjelden på kant mot Meldal, fordi vi trekker for langt inn i banen og ligger for dypt. Stå bredt og høyt på kant!

Joda, jeg så det var mange tunge bein som hadde stått i seks timer hver dag på fotballskole. Det manglet sprut og gnist, den skal vi finne igjen mot Rindal neste fredag. Men først skal 2. laget revansjere tapet i vår mot Støren onsdag!0 Kommentar

Kioskvakter høst 2017

Postet av Oppdal G16 den 9. Aug 2017

14/8 kl 18 - 19:30: Andreas E (Markus leverer kake)

15/8 kl 18 - 19:30: Eirik og Christoffer H. L (Øyvind leverer også kake)

16/8 kl 18 - 21:00: Vetle og Kristoffer H

17/8 kl 18 - 20:00: Ulrik og Iver

        kl 20 - 21:30: Håkon og Erik

18/8 kl 20 - 21:30: Jo og Sander

20/8 kl 13:30 - 15:30: Eldar og Edvard


Alle tar med en kanne kaffe for å ha til og begynne med. Avtal med hverandre om hvem som har med 1,5 liter vaffelrøre og hvem som har med kake. Dersom noe mangler i kiosken så gi beskjed til en av oss lagleder. Info ang pengeskrin og kode til kiosken kommer på sms. Bytt vakter med hverandre dersom det ikke passer.


0 Kommentar

Dana Cup

Postet av Oppdal G16 den 12. Jul 2017

Dana Cup 2017

Bussen går fra Oppdal Bussholdeplass (ved skolen) kl. 8.oo søndag 23 juli. På bussen er det Hanna Westmann og Vegard Skjørstad som har ansvar for våre gutter.

Vi tar båt fra Larvik kl. 17.30 med ankomst Hirtshals 21.15 hvor vi blir kjørt til Sirdal skole og Hal. Skolen ligger i mellom Hjørring og Fredrikshavn. (Sindal Skole og hal, Islandsgade 21, 9870 Sindal)

Hjemreise søndag 30 juli. Båt fra Hirtshals til Larvik med avgang kl 12:45
Der møter bussen fra Trollheimen Turbuss oss og kjører oss hjem til Oppdal.

Det er viktig at alle dere som sitter på buss, har med penger til mat på turen nedover til Danmark og på turen hjem igjen.

NB! Husk å ta med pass som legitimasjon (buss, skole, etc).

Forøvrig anbefaler vi alle om å laste ned Dana Cup App da all nødvendig informasjon finnes der.

Hilsen lagledere og trenere G16


0 Kommentar

Stjernekamp og stjernesmell

Postet av Oppdal G16 den 6. Jun 2017

Kort analyse av de to siste kampene.

Borte mot Melhus har vi halve førstelaget i Oppdal, men de som virkelig sto til eksamen var dere 12 som var med til Melhus!

Er imponert over innsats, holdninger, engasjement og energi hele veien. Litt ruskete i forsvar i 1. omgang, mye på grunn av at vi slet med utspill.

Midtstoppere; Husk å komme kjapt inn i midten hvis keeper velger å slå langt. Ikke bli stående å se på hva som skjer. Det andre tok vi opp i pausen; Er det ikke press på ballfører må en av midtstopperne falle av når ballen går, for ikke å havne i løpsduell når vi har stort bakrom. Velger vi å stå høyt med forsvar må keeper stå tilsvarende høyt. Hvis ikke blir det bakromstrøbbel som det til tider ble mot Melhus.

I 2. omgang justerte vi oss inn, langt færre balltap på vei framover i midten, klokere og enklere valg, mer presisjon i pasningsspill og iskalde avslutninger. En herlig match som vi håper å gjenskape mot Freidig.

Kveldens stortap mot Leik var helt motsatt - og igjen: Vi trenere ser det under oppvarming om folk er "på" og skjerpa til kamp. Vi må ville vinne, og vi må vinne dueller skal vi vinne kamper. I dag ble mange for puslete og forsiktige mot et godt Leik-lag som var fysisk solide.

Da må vi være smarte og gjøre kloke og tidlige valg med ball for ikke å havne i duell. Istedet velger vi altså å invitere til dribling og føring. Det er ikke så lurt.

Blikket må løftes, bevegelsene rundt ballfører må bli bedre, og ballen må gå hurtigere - da slipper vi å få motstander inn i knehøyde.

Enkel resept: Spill enkelt, langs bakke, til nærmeste ledige medspiller.

I kveld var vi stort sett litt for sein i alle dueller, og vi ble fraløpt bakover fordi vi inviterer til løpsdueller. Det kan vi ikke gjøre mot Freidig og Alvdal 2. La oss parkere bussen og stenge bakrommene!

Fire kamper igjen før ferien: To borte, to hjemme. Til Dana Cup er Sander og Vetle med for fullt igjen, Andreas S er en solid forsterkning, flott comeback i kveld etter halvannet år uten kamptrening!

Det kan bli en artig høst, gutter!

Per Roar


0 Kommentar

Kamp / cupantrekk i Oppdal fotball

Postet av Oppdal G16 den 25. Mai 2017

Fotballgruppa arrangerte laglededermøte den 24 / 5 der det blant annet ble informert om gjeldene spillerantrekk. Det SKAL være grønne strømper og svart shorts. Dersom noen ønsker å bruke superundertøy / ullundertøy skal dette være svart (evt grønn skjorte hvis noen har). G sport og Intersport selger rimelige sett med skjorte og stillongs hvis noen mangler. Vi i lagledelsen ber om at disse retningslinjene overholdes.


0 Kommentar

Vi spilte jevnt med topplaget

Postet av Oppdal G16 den 19. Mai 2017

Vi fikk dårlig betalt for den gode innsatsen mot Alvdal - som er topplaget i divisjonen. Før kampen pratet jeg med Alvdal-trenerne, og de sa noe jeg ikke nevnte for dere:

De stilte med fire spillere som har debutert for Alvdals A-lag i 4. divisjon!

Men hvem kunne se hvilket lag som har hatt fire spillere på A-laget den første halvtimen?

Da vant vi dueller, hadde kontroll bakover, var presise i pasningsspillet og kom til flere store sjanser. Det hadde ikke vært noe å si på 2-0 til oss til pause. Istedet får vi én unødvendig imot rett før pause - og da mister vi litt trua.

2. omgang blir litt svakere, vi blir for mye med på langball-fotballen til Alvdal. Vi må prøve å spille mer via midtbanen, og få bevegelse rundt ballfører med trekanter.

Alvdal hadde et solid forsvar, men vi kom til sjanser også i 2. omgang. Når vi måtte framover for å utligne, og vi gikk over til tre bak og to spisser, fikk vi to bakover istedet for å utligne. Men vi må tørre og våge mer framover, vi ble litt for forsiktige også når vi må ha mål.

Totalt sett: Vi holder topplaget i divisjonen hele kampen, det er herlig fightervilje over hele linjen. Et flott bilde på det er Jo sitt returløp etter å ha mistet ballen etter et soloraid der han nesten er gjennom på mål. Han snur og løper, og takler til innkast etter 40 meters knallhard spurt tilbake. Et skoleeksempel på gjenvinningsvilje. Herlig å se!

Tre ting å tenke på etter kampen:

1. Kantspiller må holde bredden. Ligg på sidelinja - da får dere vinkel på mål og medspillere framfor å trekke inn og komme oppi indreløper.

2, Unngå offside på kant ved å gjøre som Helland på RBK og gjør et bua løp først før du stikker. Mulig et par offsideavblåsninger var feil, men dommeren dømmer. Det må vi slutte å irritere oss over.

3. Større presisjon i pasninger. Vi har for mange feilpasninger når vi slår helt upressa, særlig i andre omgang. Indreløperne Gisle og Halvor, og sentral midtbane, er i nærheten nesten overalt på banen. Finn dem med enkle, vinkla pasninger. Det gjelder særlig back, midtstoppere og kanter - så gjør vi nye løp når pasningene har gått.

Nå er det Melhus og Freidig neste, spiller vi som mot Alvdal mot dem blir det garantert mål og poeng!


0 Kommentar

To seire og to nye øvelser

Postet av Oppdal G16 den 14. Mai 2017

To kamper - to seire. Det smaker deilig, og vi vinner selv om vi ikke er på maxnivå verken mot Gimse eller Tolga/Vingelen.

Mot Gimse var det ruskete i 1. omgang, for store avstander defensivt, for tett offensivt. Det er motsatt gutter - vi komprimerer defensivt og sprer oss offensivt. Husk det - og særlig på midtbanen der trioen skal danne en trekant offensivt med nok avstander til å gi forsvaret tre alternativer til oppspill via midten.

2. omgang ble mye bedre - og vi hadde egentlig full kontroll selv om målene kom sent. Igjen er vi kvasse på venstrekanten, der Markus er god når han får sette fart på framover. Da åpner det seg for innlegg fra kant – og vi hadde gode løp bakfra. Fyller vi på ved de tre viktigste plassene (første stolpe, bakre stolpe og 45 ut) når vi kommer rundt på kantene blir det mål! flotte mål av Chris (45 ut), Markus (alene med keeper etter nydelig frispilling av Gisle) og Edvard som på motsatt kant kommer forbilledlig på bakerste stolpe. Helt etter boka!

Vi tok opp i pausa en detalj fra 1. omgang som bedret seg betraktelig. Midtstopper må ikke gå utover i banen når en tar med seg ball ut fra forsvar. Da stenger vi rom, skaper ingen vinkler for pasninger og back og kant blir springende med ryggen til ball. Da ender det med som i 1. omgang at vi lemper lang ball fram.

Utfordre istedet bakfra innover i banen, og spill ut til back eller sentral midtbane før (!) dere får noen opp i kroppen. Da får vi vinkler på pasningene. Eventuelt før gjennom ledd hvis det er rom. Men da må sentral midtbane holde igjen.

Øyvind hadde tre sterke omganger, godt å ha tometersmannen tilbake! Spiller med stor ro og selvtillit i midtforsvaret, og nesten i overkant arrogant og rolig enkelte ganger. Men sammen med kjappe Eldar er dere en stopperduo som tar det meste. Dessuten har Øyvind en pasningsfot som kan slå langt når motstanderen står høyt. Det er viktig, vi kan ikke spille oss ut alltid. tenk variasjon: trill ball og lur motstander fram, og så kan det slås langt hvis de er overivrige.

2. laget hadde en enklere motstander relativt sett, Tolga/Vingelen hadde lite å by på foruten lange baller framover. Vi spilte i to minutter fra avspark før de var borti ballen. Det er tålmodighet - og selv om vi ikke skaper noe farlig gir det selvtillit å kontrollere ball så lenge. Fortsett med det i slike kamper, det er kjempegod læring.

Tenk alltid at vi skal gjøre noe konstruktivt med ball - og hold ball i laget med tålmodighet. En detalj: Bruk keeper (som må si fra!) om vi er presset i ryggen, det er nødløsning å slå ballen ut over dødlinja. Vend via keeper.

Flotte detaljer som målet der Markus spiller vegg med Edvard og går gjennom og scorer. Dette har jeg mast mye om - endelig kom det.

Edvard har også et knallskudd etter gjenlegg av Halvor. Vi må sette hverandre mer opp til skudd - dette var et skoleeksempel og Edvard får vist at han har en knallgod skuddfot.

Fortsatt er det noen av dere som er i overkant glad i ball – det sinker framdrift og rom tettes igjen. Løft blikk, ta tidligere avgjørelser og spill kjappere. Dette skal vi få fram når vi får tatt opp kamper på video. Kommer dere 1 mot 1 må dere gjerne prøve ut dribling, 1 mot 5 lønner det seg med pasning...;-)

Alt i alt veldig mye bra, og vi har tatt store steg lagmessig i løpet av våren. Mer skal det bli!

Nå skal vi øve på å spille oss gjennom midten - og jobbe med gjenvinning og komme oss raskt ut av farlige situasjoner. To øvelser vi skal kjøre denne uka er disse:

Denne er fra RBK fotballskole, tror vi har brukt den før. Nå skal vi kjøre den mandag i litt større format med litt mer rom og kamplikt til 11-er.

Onsdag kjører vi en annen øvelse med 7/8 mot 3/4 der laget med flest spillere får poeng ved 10 pasninger - de med 3/4 skal score på fire småmål. Momenter: Orienteringsevne, pasning, romforståelse, gjenvinning.


Per Roar


0 Kommentar

Nattevakter Danacup

Postet av Oppdal G16 den 14. Mai 2017

Bytt med hverandre dersom oppsatt vakt ikke passer.

søn - man: Roar

man - tirs: Sebastian

tirs - ons: Morten / Hilde

ons - tors: Bård

tors - fre: Paal

fre - lør: Reidun

lør - søn: Hanna


0 Kommentar

Sju ting vi må rette på defensivt

Postet av Oppdal G16 den 6. Mai 2017

Da kom vi ned på jorda etter god sesongstart - og to seire mot to svake lag. Astor var ikke av TryggLade-kaliber, men hadde et par spillere med ekstremferdigheter som var utslagsgivende. Vi skaper masse sjanser og scorer tre. Men ruskete defensiv jobbing i hele laget gjorde at vi slapp inn sju mål.

Hvorfor kommer målene? Jo, først og fremst disse sju faktorene som vi skal jobbe med de neste tre treningene:

1. Unngå overganger i mot

Det enkleste for å unngå mål er å ikke miste ballen. Vi var stressa og slo mye feilpasninger i farlig sone - og på vei framover. Når de da har lynraske folk i angrep, får vi trøbbel.

Ha tålmodighet og velg sikre løsninger i etablert spill i forsvarsledd og midtbane. I siste tredjedel av banen kan vi ta større risiko og drible/utfordre en mot en.

2. Press på ballfører i midtbaneleddet.

Noen slår gjennombruddspasningen, de må vi presse og stresse. Da må vi ligge kompakt i midtbaneleddet, der hadde vi for store avstander mot Astor. Vi skal ha en trekant, der Eirik i utgangspunktet ligger bakerst. Er han med framover må indreløpere gå ned og ta den rollen. Også kantspillere og spiss jobber defensivt, og kan stoppe overganger. Husk at stress er like viktig som press! La forsvarsspillerne kjenne pusten i nakken så blir pasningene dårligere!

3. Ta ut sikring hvis det ikke er press på ballfører.

Vi kan ikke ligge tett opptil den vi markerer om det ikke er press på ballfører. Da blir et spurtduell! Ta ut sikring når vi ser at det vil komme en gjennombruddspasning, oftest gjelder dette Eldar. Når dommerne ikke har linjemenn, kan vi ikke stole på å sette motstander i offside. Skaff deg fem meters forsprang ved å ta ut sikring når pasningen slås.

4. Ha sikring på 1. forsvarer

Et par av målene var en ren spasertur gjennom forsvar fordi vi ikke hadde sikring på 1. forsvarer. Det skjer fordi vi ikke gjorde punkt fem:

5. Skyve over i forsvar

Vi må sideforskyve i forsvar nettopp for å skaffe sikring til 1. forsvarer. Det ble for store avstander mellom back og midtstopper mot Astor. Vi må være mer kompakte internt i forsvarsleddet.

6. Keeper må stå høyere i banen

Erik, Eric eller Andreas: Mot lag som slår bakromspasninger som Astor - tør å stå høyt! Keeper kan fange opp mange gjennombruddspasninger om dere tør å stå fem-ti meter lenger ut enn vi gjør. Stå på 16-metersstreken når vi har ball! En moderne keeper er like mye utespiller som målvakt, setter i gang angrep og er sikring bakerst. Fordel ballene med kompispasninger langs bakken - og er vi presset så er det lov å ta på ryggsekken, få løftet ballen og slå den ut mot kantene.

7. Prat hverandre trygge!

Det ble også en del misforståelser og dårlig kommunikasjon i bakerste ledd mot Astor. Vi må prate mer sammen og gjøre hverandre tryggere. Da blir vi også mer bestemt og vi vinner dueller. Usikkerhet og lite kommunikasjon gjør at vi blir ubesluttsomme og ingen går i dueller. Det skjedde også mot Astor.

Ingen grunn til å deppe over 3-7, men ta lærdom av det som skjedde. For det positive er er at vi framover skapte mye også mot Astor, og det er viktig å ta med seg videre. Forsvarssspill kan enkelt forbedres fort, angrepsspill tar det lang tid å få fasong på. Vi har egentlig kommet langt med angrepsspillet, og ikke helt kommet i mål med det første.

Nå blir det fokus på forsvarsspillet fram mot Gimse-kampen. De skal vi ta! Vi kommer til å spille mye angrep-forsvar på stor bane for å trene nettopp press, sikring, sideforskyving, prating.

Per Roar


0 Kommentar

Avreise / hjemreise med buss til Danacup

Postet av Oppdal G16 den 4. Mai 2017

Bussen går fra Oppdal til Larvik søndag 23 / 7. Avreise til Hirtshals kl 17:30. Retur fra Hirtshals søndag 30 / 7 kl 12:45. Hanna Westman blir med bussen nedover og har dermed ansvar for G16 (9 gutter fra oss som reiser med buss). Bussbilletten koster kr 1615 pr pers (buss og båt). Lagskontoen til G16 betaler billetten for Hanna.


0 Kommentar

Nattevakter Danacup

Postet av Oppdal G16 den 3. Mai 2017

Vi må to nattevakter hver natt. Alle foreldre som skal nedover må derfor påregne å overnatte en natt på skolen sammen med guttene.

Uka går fra søndag 23/7 - søndag 30/7

søndag - mandag: Roar og Hanna

mandag - tirsdag: Paal og

tirsdag - onsdag:

onsdag - torsdag:

torsdag - fredag:

fredag - lørdag:

lørdag - søndag:


0 Kommentar

Tøff fredagskveld mot Trygg/Lade

Postet av Oppdal G16 den 29. Apr 2017

Etter en meget god sesongstart med to seire og godt spill, ble det en test på toppnivået i 2. divisjon mot Trygg/Lade. Vi møtte det klart beste laget vi har møtt i år, og med mange skader og sykdom i stallen ble det en slitsom kveld utover i 2. omgang.

Hvis vi er resultatfokusert, blir det tungt å tape 0-6. Er vi utviklingsorientert, og ser bak resultatet, er det mye bedre:

Vi har nå Jo, Sander, Øyvind og Ardiz ute med skader. Heine er syk, og Vetle meldte forfall pga sykdom. Vi startet dermed uten mange fra førstelaget – før kampen.

Vi holdt likevel godt følge med TryggLade i 1. omgang, fikk to uheldige mål i mot, men skapte også mange nok sjanser til å ha to mål selv. Men vi lyktes ikke, det må nok trenes avslutninger - og flere må komme på løp når Markus stormer frem. Det går fort og da må indreløper, spiss og motsatt kant være på plass i feltet!

Etter pause måtte Halvor tidlig ut med ankelskade, og så forsvant Gisle med magesmerter. Dermed var midtbanen vi egentlig skulle stilt med borte, og da ble det tøft med mange rokeringer på posisjoner og lag. Selv om mange sto opp og kjempet durabelig, ble det for stor nivåforskjell på lagene.

TryggLade er på et høyere nivå i presisjon, duellstyrke og fysikk enn mange på vårt lag fredag kveld, det må vi bare erkjenne. Men vi har spillere som har spilleforståelsen i orden, fysikken kommer etterhvert den! Det hadde vært verre om forståelse og teknikk var fraværende, så dette blir bra når vi får lagt litt muskler, centimeter og kilo på kroppen!

Ingen grunn til å deppe over å tape mot topplaget med over halve førstelaget sittende på benken i 2. omgang!

Mange av dere har tatt store steg i spilleforståelse og lagstruktur, samt ballbehandling i pressa situasjoner, bare på to-tre måneder. vi skal fortsette med å trene på små flater, nettopp for å tvinge fram hurtig ballbehandling og mange dueller. Vi må tenke og handle enda hurtigere med enda større presisjon!

Mot Astor neste torsdag håper vi at både Vetle, Jo og Halvor er klar igjen - og at vi slipper å slite for mye på G14.

2. laget har ikke kamp neste uke.

Trening søndag - der vi tar tak i et par moment fra gårsdagens kamp:

1. forsvarerjobben handler om å komme hurtig opp i motspiller, sidestille, senke fart – og til slutt takle. I går solgte vi oss litt for lett over hele banen. Hvorfor skjedde det?

Dessuten; vi slo mange, slurvete og farlige pasninger i går inn i «no go»-sone. Ble vi stressa eller ble vi så utålmodige etter å komme framover at vi tok sjansen for tidlig?

Takk til Amund, Sander og Gisle fra G14 for topp innsats! At så mange fra G14 nå får prøve seg er utrolig bra for spillerutviklingen, slik flere fra G16 kan få prøve seg i kamp for juniorlaget og på trening med A-lag/juniorlag.

Per Roar


0 Kommentar

Oppdal 2; 5-2 mot Tynset 2.

Postet av Oppdal G16 den 28. Apr 2017

For en kamp Oppdal 2 spilte mot Tynset 2 onsdag den 26. april. Vi startet kampen litt famlende, og Tynset gikk opp i ledelsen. Målet de fikk var et "rotemål", der vi mister ballen unødvendig på tur framover. Vi kom oss fort til hektene igjen, og utlignet.

Etter dette var det Oppdal som spilte ball. Vi trenerne er imponert over spillet. At spillet er så bra, etter så kort tid sammen er utrolig bra.

Forsvar:

Midtbanen klarte effektivt å stoppe alle mulige overganger fra Tynset midtveis i 1. omgang og ut kampen. De hadde knapt en sjanse i 2. omgang. Eirik hadde bestemt seg for at Tynsets nr. 6 ikke skulle få tid til å vende seg opp og komme framover. Midtforsvaret var gode til å bryte oppspillene foran angriperne. All fokus på førsteforsvarjobben (1F) gir uttelling. Hurtig opp i motspiller er viktig.

Angrep:

Andreas viste god ro med ball, og fordelte ballene ut til midtstoppere og backer. Backene var villige til å gå oppover, både i startfasen av angrepet og ellers. Det viste Peder (G14), som spilte back og var framme og puttet på et mål. Og Håkon L som raidet fra backposisjon og helt fram til 16-meteren. Der ble han taklet og laget frispark. (helt sikker på at det har blitt scoring hvis ikke han har blitt taklet) Vi viste god variasjon i framspillene, der vi spiller ut på kant, kantene varierer med å gå innover og å komme ned til dørlinja. Gisle hadde mange gjennomspill til Martyna mellom back og midtstopper, akkurat som avtalt før kampen. Backen fikk kjørt seg mot Martyna, som gjennom kampen hadde mange sjanser, og til slutt fikk hun satt en i mål. På den andre kanten spilte Ulrik og Trygve bra sammen, og gjør mange gode valg.

Nå har jeg nevnt noen navn. Men; alle 13 spillerne vi hadde i troppen gjorde en fenomenal innsats, som dere alle kan være stolte av.

I det hele tatt er vi veldig fornøyd med kampen. Vi ser det allerede under oppvarminga. Er det god konsentrasjon og innsats under oppvarming, blir innsatsen i kampen bra også.

Fokus framover:

Oppspill fra forsvar - vi spiller ikke ballen i rommet mellom vår egen 16 meter og midtbanen. Jeg kaller dette for "no sone". Altså så skal ikke ballen dit, uten at midtbanespillerne er helt ledige. Spill heller ballen ut til backene, eller slå langt over midtbanen og ut mot kantene. Hvis vi får brudd i såkalt "no sone" kommer motstanderne fort i angrep når laget vårt er på tur framover. Da skaper det lett ubalanse.

Til slutt en ekstra takk til "lånespillerne" fra G14 og J15. Elias, Gisle, Peder og Martyna. Dere sørget for alle målene. Elias 3, Peder og Martyna 1 hver.

Godt jobba alle sammen. Dette ble en opptur, etter to tap for Oppdal 2. Vi tar med oss det positive fra kampen og bygger videre på det.


Vegard S.


0 Kommentar

Oppdal 2; 2-8 mot Støren 7´er.

Postet av Oppdal G16 den 21. Apr 2017

En liten oppsummering fra kampen mot Støren.

Første omgang hang vi bra med, 2-4 til pause. Vi viser at vi har trent på å spille oss ut bakfra, og at vi har både ro og ferdigheter til det. Mange fine kombinasjoner framover. Og treninga onsdag på hvordan kantspiller kan variere ved å komme i mot - pasning i støtte, dra seg innover og spille til sentral midt og å stikke i bakrom har effekt. Det må vi fortsette å trene på. To mål av Trygve etter at vi greier å trykke på, og flere gode målsjanser fra flere spillere.

Litt "rart" å spille 7´er, uten offside. Vi er vant til å pushe laget opp når vi går i angrep. Problemet i 7´er er at ballen kommer veldig fort tilbake ved ballmist. Spesielt hvis ballen mistes sentralt i banen når laget vårt er på full fart framover.

Spiller nr. 42 hos Støren var nok den spilleren som var den store (og han var stor) forskjellen på lagene. Dere har alt for stor respekt for denne typen spillere. Vi prøvde flere løsninger for å markere han ut av kampen, uten at det gav uttelling. Støren scoret faktisk ikke mål når han var på sidelinja. Det er fullt mulig å markere ut slike spillere. Men da må en være helt i ryggen når han får ballen, og bruke litt fysikk for å forstyrre mottaket.

Vi ble enige i pausen om at vi fremdeles hadde muligheter til å vinne kampen, for Støren var overkommelig motstand. Vi fikk to skader i kampen: Jo fikk seg en trøkk og måtte stå over resten av kampen, Håkon L. var litt i ulage og spilte kun deler av 2. omgang. Dette gjorde at vi da hadde kun 1 innbytter, og da må det sjongleres litt i lagoppstillinga når vi skal gjøre bytter.

Det skal sies at vi hadde flere målsjanser i 2. omgang også, uten at vi greide å score.

Fra G14 hadde vi med Sander og Amund. Dette er spillere som viser at de har arbeidet med styrke. G14 har leid inn Malin Olsen til å gjennomføre styrketrening hver uke gjennom vinteren, og det gir resultater. Godt jobba.

De fleste føler nok at vi skulle ha greid oss bedre mot et Støren-lag som ikke hadde en klar plan i spillet, men hadde i hovedsak en spiller som var innpå og ordnet resultatet for dem.

Vi tar med oss følgende fra kampen:

Vi greier å spille oss ut bakfra. Fine kombinasjoner i første omgang - fra forsvar inn til sentral midt og ut på kant. Mange gode valg.

Det vi skal bli bedre på; vi spiller i G16 og MÅ ta steget også fysisk. Respekt for store spillere hører til i 11-årsklassen.

Og så må alle spillere skru knappen på "kampmodus - full innsats" når dommeren blåser i fløyta.

Vi depper ikke over kampen. Tar med oss det positive og jobber med det som ikke er like bra.


Vegard S.


0 Kommentar

6-1 mot Nardo 2

Postet av Oppdal G16 den 19. Apr 2017

Vi tok en ny sterk seier, 6-1 var jevnere spillemessig enn det høres ut til. Samtidig var sjansestatistikken enda større. Vi hadde sjanser nok til to-sifra.

1. omgang litt hektisk og rotete hvor vi sliter med å få etablert noe særlig spill framover. bakover er det ruskete med en del slappe pasninger som fanges opp og de kan kjøre overganger. Bedre etter at Halvor scorer et stjernemål og vi får roet ned. Plutselig begynner kantspillet å sitte, og Sindre putter to før pause. Bra satt, Sindre! Spisser får som regel mange sjanser, og skal score. Det gjorde Sindre.

2. omgang bedre, vi får mer etablert spill og opptrer roligere med ball. Litt shaky etter redusering, men plutselig løsner det mot slutten. Markus har utallige flotte raid og 45 ut som vi må bli bedre på å utnytte. Indreløper skal være i 45 ut-rommet. Spissen skal komme på første stolpe. Motsatt kant fanger baller som kommer over/gjennom feltet. Motsatt indreløper tar returrommet på 16-meteren.

Forsvarsmessig var det en god kamp. Erik var trygg bakerst, og distribuerte tidlig og sikkert. Vi har blitt betraktelig bedre førsteforsvarere og er hurtig opp i motstander hele gjengen. Nardo klarte sjelden å skape noe i etablert spill, vi lå kompakt og slapp dem aldri til. Sjansene deres kom på overganger når vi misset på vei framover.

Framover skaper vi veldig mange sjanser, det er suverent. Men vi må regne med tøffere motstand og lag som etterhvert vil fange opp gjennomspillene ut mot kantene selv om Nardo aldri klarte det. Derfor dagens øvelser som gir oss to alternativer:

1. Kant får ball på fot, går innover for å skape rom til back og slår støtte til indreløper som slår ut til back som kommer opp på kanten. Dette må kantene merke seg - dra med ball innover og slå støtte - og fortsett løpet innover!

2. Back (evt midtstopper) har ball. Kant drar innover uten ball for å trekke forsvaret ut. Indreløper går på bakromsløp - ballen slås ut i rommet. Det kan gi mulighet til å gå rett på mål - eller gå på innlegg. Poenget er at løpene må komme på skrå og pasningene vekk fra keeper - mot Nardo gikk mange av pasningene rett fram - og da blir det enkelt for keeper å snappe de. Slike bakromsløp er spesielt gode mot lag som står høyt med forsvaret og bakrommet er stort.

Bruk disse alternativene - Halvor og Vetle har fart til å true bakrom i alt 2 - og Jo/Edvard/Sander er backer som har fart til å fosse fram på løp i alt 1.

Ellers gjør dere store framskritt når vi spiller oss ut fra mål - hjerteinfarktsymptomene kom sjeldnere mot Nardo. ;-)

Cornere for: Ikke glem tre bølger. Og bruk Halvor på 16 meter-hjørnet tidlig neste gang - corner nr to?

Avslutninger: Ikke kom for tidlig på innlegg, hold igjen og kom i fart mot innlegget. Og bruk innsideskudd. Det trenger ikke være hardt, velplassert er viktigere.

Presshøyde: Sindre løp mye mellom mot Nardo - det stresser motstander men blir slitsomt i lengden. Samtidig ga han Nardo aldri ro til å få etablert spill - det er bra jobba av en enslig spiss. Stress er vel så viktig som press! Iblant kan vi ta sjansen på å stå enda høyere med en av indreløperne for å stenge av frispillingene fra forsvaret deres helt.

To seire gir selvtillit, bruk den til å stille enda kvassere og skjerpa mot Trygg/Lade neste uke - da skal vi fortsette det gode forsvarsspillet - og løfte oss enda et hakk i angrepsspillet!


0 Kommentar

Kaffesalg vår 2017

Postet av Oppdal G16 den 17. Apr 2017


Mandag 24/4 kl 18 - 20: Andreas og Markus (kake, vaffelrøre, syltetøy, rømme og en kanne kaffe).


Tirsdag 25/4 kl 18 - 20: Sander og Jo (kake, vaffelrøre og en kanne kaffe).

kl 20 - 21:45: Iver og Jo (vaffelrøre og evt kake).


Onsdag 26/4 kl 18 - 20: Eirik og Håkon L (kake, vaffelrøre og en kanne kaffe).

kl 20 - 21:45: Øyvind og Heine (vaffelrøre og evt kake).


Torsdag 27/4 kl 18 - 20: Trygve og Halvor (kake, vaffelrøre og en kanne kaffe)

kl 20 - 21:45: Eldar og Ulrik (vaffelrøre og evt kake).


Fredag 28/4 kl 19:45 - 21:45: Vetle og Edvard (kake, vaffelrøre og en kanne kaffe).


NB! Det ligger en perm i kiosken med instrukser for hva som skal gjøres. Lagledere har ansvar for å kjøpe inn det som skal selges i tillegg til kake og vafler, samt ansvar for økonomien og låse opp kiosken. Hvert lag må også stille med rømme og jordbær / bringebærsyltetøy og dette er noe vi håper vi som foreldre kan være med og sponse laget. De første på listen på søndag får derfor ansvar for å ta med rømme og syltetøy (en av hver). Vi gir beskjed når det begynner å bli tomt slik at noen andre av oss får ansvar for å ta med mer. Husk også å ta med øse til vaffelrøren og kniv til å dele opp kaken.

Dersom dere har behov for å bytte så gjør det med hverandre. Dere får også selv ansvar for å avtale med den andre på listen om hvem som tar med hva av kake / kaffe / vaffelrøre.


0 Kommentar

Seriestarten

Postet av Oppdal G16 den 6. Apr 2017

Da var vi i gang med serien - og fikk en pekepinn på hvor vi står. 2. laget møtte et lag som er for god for 3. divisjon, og det ble en tung 1. omgang hvor vi ble trykt langt tilbake - og skapte lite selv. Mye bedre i 2. omgang og vi scorer tre fine mål. Til neste kamp mot Støren 7-er må vi først og fremst få opp trykket og duellviljen, vi kan ikke å stå og se på motstandere. Vi må jage, slåss og fighte - hele tiden. I 1. omgang ga vi også ballførerne på midten til Rennebu alt for mye rom. Her må midtbanetrioen komprimere mye mer, og komme på rett side av motstander. Både Ola og Emilie kom i mellomrommet mellom vårt forsvar og midtbane - da blir de farlige. Så mer kompakt mellom lagdelene og mellom hver spiller i hver enkelt lagdel - og mye mer resolutte handlinger. Pirking i ball gjorde vi unna på g14 - nå må vi få mer trøkk i beina. Det starter vi med på søndag!

Vi ser veldig godt på oppvarminga hvilken vei det går. Jeg gjorde det i fjor med G16 og jeg så det i går og i dag. 2. laget virket ikke helt påskrudd, fjas og tullball under spillsekvensen. Hadde dere tapt i hodet på forhånd? Det må vi slutte med - vi må alltid ha troen på seier!

1. laget var knallgod på oppvarming - ballen gikk hurtig på en og to touch - jeg skjønte at her var noe på gang. Så scorer vi etter 18 sekunder, fem pasninger, en- og to-touch - og pang! Gåsehud, gutter! Resten av 1. omgang er veldig varierende, fra storspill til hjerteinfarktspill, spesielt i bakre ledd. Vi må spille med mye mindre risiko og mye enklere når vi er presset. Spill støtte, spill keeper, slå langt. Gjør trygge valg - tidlig. Men det var også mye bra, spesielt Halvor/Markus var i støtet framover. Men kapteiner pådrar seg ikke gulkort for bortsparking av ball, gode Markus! Mye klikk-klakk og 45 ut - og den store beholdningen er viljen fra de bak til å gå framover. Edvard og Eldar med hvert sitt kjemperaid - som ga to mål. Strålende - akkurat slik vi har pratet om!

2. omgang er mye bedre, tryggere bak og enda mer fasong framover. Da tror jeg jammen en del på sidelinjen var imponert, kjappe trekantspill, mye fint kombinasjonsspill og vending av spill. Strålende! Alle gjør en solid jobb, og vi setter innpå innbyttere som gjør oppgavene sine helt perfekt. Elias debuterer med scoring - og Vetle, Øyvind og Markus har tre kanonscoringer på skudd. Nydelig!

Tiller 2 var ikke så dårlige, men det var mer soloprestasjoner og tilfeldigheter. Vi spilte oss fram til et hav av sjanser - scorer åtte - kunne hatt det dobbelte. Kanskje vi kjører litt avslutningstrening på søndag?

Men vi leder tabellen - og fortsetter med Nardo 2 som sikkert er bedre enn 2-8 mot Gimse tyder på. En sabla god start, artig å se dere få til så mye bra så tidlig. Det hadde jeg ikke trodd tidlig i april. Herlig start!


0 Kommentar

Sjåfør og kampvertoppsett vår 2017

Postet av Oppdal G16 den 6. Apr 2017

Oppsettet for vårens sjåfører og kampverter finner dere under filarkiv. Dere må bytte med hverandre hvis det ikke passer. Byttinger må avklares med trenerne før det evt gjøres.


0 Kommentar

Kaffesalg

Postet av Oppdal G16 den 29. Mar 2017

I år som i fjor skal vi selge kaffe til inntekt for hele fotballgruppa. Økonomien er ikke kjempebra så vi er helt avhengig av at alle er med og bidrar litt. Dette gjelder for lagene fra 10 år og opp til A - laget / Damelaget. Hver spiller vil få utdelt et bestillingsskjema på treningen, mandag 3. april. Salgsperioden er fra da og til 19/4, så da er det bare å selge så mye som mulig til tanter, onkler, besteforeldre og naboer. Kaffen selges i hele esker til 300 kr pr. eske. Det kan velges mellom filtermalt, hele bønner og kapsler til nespressomaskiner. Info om mengden innhold i hver eske står på bestillingslisten. Etter 19/4 samler vi inn listene og kaffen blir da bestilt. Betaling fra de som har skrevet seg på listen blir gjort når dere senere leverer kaffen til de. Leveringstid ca 2-3 uker.


0 Kommentar

Treningskamp mot Rennebu

Postet av Oppdal G16 den 26. Mar 2017

Vi kom fort ned på jorda etter 5-0 over Rennebu i Tynset cup. Resultatet lyver om banespillet. Det var en jevn match i store perioder, men Rennebu var kvassere foran mål og sto bra i forsvar. Vi skapte for lite sjanser, tross bra med banespill og tidvis gode kombinasjoner. Men det blir for pent og forsiktig inne i feltet. Vi må bli mer bestemt - den ballen skal i mål!

Først og fremst å ta med seg videre er måten vi tar tak i arbeidsoppgavene etter 1. omgang. Da ga vi bort alt for mange baller ved at vi sparker ballen ut fra femmeter. Jeg tror ikke jeg tar i om Rennebu vant 90 prosent av de ballene! Det kan vi ikke fortsette med å gjøre.

Vi vil at dere skal spille dere ut. Det betyr at midtstoppere legger seg ut for hjørnet på 16-meter, backer trekker halvmidt opp på egen banehalvdel og sentral midtbane kommer mot når keeper skal slå ut. Da har vi minst fem ulike pasningsalternativ. Men da må vi bestemme oss kjapt slik at vi ikke får motspiller oppi oss. I 2. omgang spilte vi oss ut, og da vil jeg dere i forsvarsfirer og sentral midtbane skal utfordre mer framover med ball for å skape overtall. Søk løsninger framover først - ikke bakover!

Pasningskvaliteten var et hakk opp fra Sunndalskampen, men fortsatt er det noen hakk opp på kvaliteten vi skal ha. Det må vi ta tak i på trening, kjappere spill langs bakken med kvalitet i pasninger.

Så må vi ikke gå i crossfella som G16 gjorde i fjor. Jo, det er flott når crosspasningen går over hele forsvaret i bakrom til vår kant. Men det skjer så sjelden fordi vi mangler kraften og presisjonen til å utføre en 40 meters pasning. Bruk mellomleddet!

Vi løftet oss i 2, omgang, og Sindre var svært positiv som spiss med knallhard jobbing og stressing av midtstopper/keeper som gjorde feil. Slik skal det gjøres. Spisser står ikke arbeidsledig, de stresser, presser og soner ut pasningsmuligheter for forsvaret. Press ut mot en kant!

I de neste kampene skal vi stå høyere med laget, og ha presshøyde nærmere deres mål. Det er artigere å presse høyt enn å stå lavt og vente på motstander! Men da må hele laget komme etter. I dag ble avtandene for store og det ble for store rom på midtbanen når Rennebu brøt. Vi må tørre å stå høyere, og da gjør keeper også det. Ut på 16-meteren når vi har ball, Andreas, Erik og Eric! Da tar dere bakromspasningene lett.

Mot G14 i morgen er det 9er-bane og følgende skal ihvertfall spille: Eric, Iver, Håkon L, Håkon H, Chris, Ulrik, Heine, Ardewan. Er Eirik og Øyvind klar spiller de også. I tillegg vil vi ha behov for noen minutter fra noen av de som skal trene samtidig bak stormålene.

Oppmøte helst 17.15 i morgen så vi får varmet opp godt og snakket sammen før vi spiller.

Per Roar


0 Kommentar

Lærdom av Sunndalskampene

Postet av Oppdal G16 den 20. Mar 2017

Litt oppsummering etter Sunndalskampene

Treningskamper er først og fremst uttesting av spillere, formasjoner og spill. Hvem passer sammen, hvor trives folk best? Derfor ser vi bak resultatene, og prøver å lære av det vi ser fra sidelinja og det dere ser fra banen. Resultatet har null å si.

Dette var for en del av dere den første 11-erkampen noensinne, det er også noe vi skal ha i bakhodet når vi analyserer dette.

Først 1. laget:

1.Forberedelser til kamp

Vi startet oppvarming 10 minutter før kampstart. Rørte knapt ball, snakket lite om formasjoner og taktikk, og så var dere kastet uti det. Det ble alt for hektisk, og det tar jeg skylden for. Vi må minimum ha en halvtime til oppvarming, etter at vi har snakket i garderobe om hvordan vi skal spille. Oppvarming er viktig både for å få kroppen varm og for å komme i kampmodus og få fram fighterviljen. Slik skal vi ikke forberede oss til senere kamper! 1. omgang bar preg av at dere ikke var klare, var usikre og utilpass, at folk hadde uvante roller, og ikke trivdes med de rollene de fikk. Det gir samtidig oss trenere en del svar, og etter litt omrokkering ble det mer fasong på det etterhvert. Men vi har en del å hente på følgende ting, og vi skulle gjerne hatt video av denne kampen. For det hadde vært lærerikt...

2. Avstanden mellom lagdeler – og mellom spillere i lagdelene – var for stor. Vi lå for høyt med midtbane uten at vi egentlig kom opp i motspiller, og det ble 10-15 meter ned til forsvar. Vi må ligge mye mer kompakt, mellom 5 og 10 meter mellom lagdeler er ideelt. Vi må nekte motstander rom, Sunndal fikk mye rom overalt. Det var også alt for store rom mellom midtstopper og back. Husk press/sikring - da må avstandene være korte.

3. Førsteforsvarerjobben må bli bedre. Mot Sunndal kom vi aldri inni motstander og når vi gjorde det rusa vi på og ble fort finta ut. Her må vi være mye hurtigere oppi uten å selge oss, og presse/stresse mostander mer.

Når ballfører hos motstander ikke har press på seg, må forsvaret senke seg. Sunndal slo gjennombruddspasninger gang på gang. Der må bakerste midtstopper ta ut rom og trekke over mot siden gjennombruddspasningen vil komme. Det kommer med mer erfaring.

3. Vi ble for puslete. Vi må tørre å takle – og få vondt. Duellviljen må opp. Og vi må prate mye mer sammen!

4. Pasningene ble for upresise, og vi mista særlig mange baller i egne overganger på grunn av pasningsfeil. Istedet for egen kontring fikk vi kontringer i mot når vi var i ubalanse bak. Da blir det tøft å være forsvarsspiller. Pasningskvaliteten - og pasningsstyrken - på trening må kraftig opp! Vi må ha mer besluttsomhet bak pasningene, mer kraft og presisjon.

5. Vi må holde igjen når backer/midtstoppere utfordrer framover. Da oppstår det rom bak de som midtbane må dekke i tilfelle kontra.

6. Framover må vi tørre å utfordre framover framfor å slå en negativ pasning bakover på banen. Vi må orientere oss tidlig før vi får ballen, slik at vi kan vende opp når vi har muligheten. Og backer må ta med seg ballen oppover når dere er høyere i banen enn nærmeste motstander. Vi ble for feige, og venter - og slår en støttepasning i stedet. Bli tøffere på å gå framover!

Synd vi ikke hadde video, så hadde dere selv fått se det jeg nå har pekt på.


2. laget:

2. laget fikk forberede seg mye lenger og varmet opp bedre, og leverte en meget godkjent kamp. Her spilte de fleste i trygge roller, og det smitter over i spillet. Forsvarsfireren leverte en meget god match, vant dueller og brøt foran og utfordret framover. Det liker vi! Av og til lot vi oss lure av spiller som stakk i bakrom, men langt sjeldnere enn i 1. lagskampen.

Framover viste G14-duoen at de har nivået på G16 inne med overblikk og kalde avslutninger.

Så må de som har lyst til å spille spiss hos oss trene mye mer, både kondisjon og hurtighet. Å spille spiss er ikke noe latmannsliv, og det skal jobbes, rykkes, slåss og slites i midtstoppere hele tiden. Der har dere en jobb å gjøre hvis dere vil spille spiss.

Nå satser vi på en treningskamp for 1. laget mot Rennebu til helga, mest aktuelt søndag ettermiddag for ikke å ødelegge helga helt. Skal også høre med J17 om en match, det er passe tøff motstand for 2. laget.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline