Treningskamp mot Rennebu

Postet av Oppdal G16 den 26. Mar 2017

Vi kom fort ned på jorda etter 5-0 over Rennebu i Tynset cup. Resultatet lyver om banespillet. Det var en jevn match i store perioder, men Rennebu var kvassere foran mål og sto bra i forsvar. Vi skapte for lite sjanser, tross bra med banespill og tidvis gode kombinasjoner. Men det blir for pent og forsiktig inne i feltet. Vi må bli mer bestemt - den ballen skal i mål!

Først og fremst å ta med seg videre er måten vi tar tak i arbeidsoppgavene etter 1. omgang. Da ga vi bort alt for mange baller ved at vi sparker ballen ut fra femmeter. Jeg tror ikke jeg tar i om Rennebu vant 90 prosent av de ballene! Det kan vi ikke fortsette med å gjøre.

Vi vil at dere skal spille dere ut. Det betyr at midtstoppere legger seg ut for hjørnet på 16-meter, backer trekker halvmidt opp på egen banehalvdel og sentral midtbane kommer mot når keeper skal slå ut. Da har vi minst fem ulike pasningsalternativ. Men da må vi bestemme oss kjapt slik at vi ikke får motspiller oppi oss. I 2. omgang spilte vi oss ut, og da vil jeg dere i forsvarsfirer og sentral midtbane skal utfordre mer framover med ball for å skape overtall. Søk løsninger framover først - ikke bakover!

Pasningskvaliteten var et hakk opp fra Sunndalskampen, men fortsatt er det noen hakk opp på kvaliteten vi skal ha. Det må vi ta tak i på trening, kjappere spill langs bakken med kvalitet i pasninger.

Så må vi ikke gå i crossfella som G16 gjorde i fjor. Jo, det er flott når crosspasningen går over hele forsvaret i bakrom til vår kant. Men det skjer så sjelden fordi vi mangler kraften og presisjonen til å utføre en 40 meters pasning. Bruk mellomleddet!

Vi løftet oss i 2, omgang, og Sindre var svært positiv som spiss med knallhard jobbing og stressing av midtstopper/keeper som gjorde feil. Slik skal det gjøres. Spisser står ikke arbeidsledig, de stresser, presser og soner ut pasningsmuligheter for forsvaret. Press ut mot en kant!

I de neste kampene skal vi stå høyere med laget, og ha presshøyde nærmere deres mål. Det er artigere å presse høyt enn å stå lavt og vente på motstander! Men da må hele laget komme etter. I dag ble avtandene for store og det ble for store rom på midtbanen når Rennebu brøt. Vi må tørre å stå høyere, og da gjør keeper også det. Ut på 16-meteren når vi har ball, Andreas, Erik og Eric! Da tar dere bakromspasningene lett.

Mot G14 i morgen er det 9er-bane og følgende skal ihvertfall spille: Eric, Iver, Håkon L, Håkon H, Chris, Ulrik, Heine, Ardewan. Er Eirik og Øyvind klar spiller de også. I tillegg vil vi ha behov for noen minutter fra noen av de som skal trene samtidig bak stormålene.

Oppmøte helst 17.15 i morgen så vi får varmet opp godt og snakket sammen før vi spiller.