6-1 mot Nardo 2

Postet av Oppdal G16 den 19. Apr 2017

Vi tok en ny sterk seier, 6-1 var jevnere spillemessig enn det høres ut til. Samtidig var sjansestatistikken enda større. Vi hadde sjanser nok til to-sifra.

1. omgang litt hektisk og rotete hvor vi sliter med å få etablert noe særlig spill framover. bakover er det ruskete med en del slappe pasninger som fanges opp og de kan kjøre overganger. Bedre etter at Halvor scorer et stjernemål og vi får roet ned. Plutselig begynner kantspillet å sitte, og Sindre putter to før pause. Bra satt, Sindre! Spisser får som regel mange sjanser, og skal score. Det gjorde Sindre.

2. omgang bedre, vi får mer etablert spill og opptrer roligere med ball. Litt shaky etter redusering, men plutselig løsner det mot slutten. Markus har utallige flotte raid og 45 ut som vi må bli bedre på å utnytte. Indreløper skal være i 45 ut-rommet. Spissen skal komme på første stolpe. Motsatt kant fanger baller som kommer over/gjennom feltet. Motsatt indreløper tar returrommet på 16-meteren.

Forsvarsmessig var det en god kamp. Erik var trygg bakerst, og distribuerte tidlig og sikkert. Vi har blitt betraktelig bedre førsteforsvarere og er hurtig opp i motstander hele gjengen. Nardo klarte sjelden å skape noe i etablert spill, vi lå kompakt og slapp dem aldri til. Sjansene deres kom på overganger når vi misset på vei framover.

Framover skaper vi veldig mange sjanser, det er suverent. Men vi må regne med tøffere motstand og lag som etterhvert vil fange opp gjennomspillene ut mot kantene selv om Nardo aldri klarte det. Derfor dagens øvelser som gir oss to alternativer:

1. Kant får ball på fot, går innover for å skape rom til back og slår støtte til indreløper som slår ut til back som kommer opp på kanten. Dette må kantene merke seg - dra med ball innover og slå støtte - og fortsett løpet innover!

2. Back (evt midtstopper) har ball. Kant drar innover uten ball for å trekke forsvaret ut. Indreløper går på bakromsløp - ballen slås ut i rommet. Det kan gi mulighet til å gå rett på mål - eller gå på innlegg. Poenget er at løpene må komme på skrå og pasningene vekk fra keeper - mot Nardo gikk mange av pasningene rett fram - og da blir det enkelt for keeper å snappe de. Slike bakromsløp er spesielt gode mot lag som står høyt med forsvaret og bakrommet er stort.

Bruk disse alternativene - Halvor og Vetle har fart til å true bakrom i alt 2 - og Jo/Edvard/Sander er backer som har fart til å fosse fram på løp i alt 1.

Ellers gjør dere store framskritt når vi spiller oss ut fra mål - hjerteinfarktsymptomene kom sjeldnere mot Nardo. ;-)

Cornere for: Ikke glem tre bølger. Og bruk Halvor på 16 meter-hjørnet tidlig neste gang - corner nr to?

Avslutninger: Ikke kom for tidlig på innlegg, hold igjen og kom i fart mot innlegget. Og bruk innsideskudd. Det trenger ikke være hardt, velplassert er viktigere.

Presshøyde: Sindre løp mye mellom mot Nardo - det stresser motstander men blir slitsomt i lengden. Samtidig ga han Nardo aldri ro til å få etablert spill - det er bra jobba av en enslig spiss. Stress er vel så viktig som press! Iblant kan vi ta sjansen på å stå enda høyere med en av indreløperne for å stenge av frispillingene fra forsvaret deres helt.

To seire gir selvtillit, bruk den til å stille enda kvassere og skjerpa mot Trygg/Lade neste uke - da skal vi fortsette det gode forsvarsspillet - og løfte oss enda et hakk i angrepsspillet!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline