To seire og to nye øvelser

Postet av Oppdal G16 den 14. Mai 2017

To kamper - to seire. Det smaker deilig, og vi vinner selv om vi ikke er på maxnivå verken mot Gimse eller Tolga/Vingelen.

Mot Gimse var det ruskete i 1. omgang, for store avstander defensivt, for tett offensivt. Det er motsatt gutter - vi komprimerer defensivt og sprer oss offensivt. Husk det - og særlig på midtbanen der trioen skal danne en trekant offensivt med nok avstander til å gi forsvaret tre alternativer til oppspill via midten.

2. omgang ble mye bedre - og vi hadde egentlig full kontroll selv om målene kom sent. Igjen er vi kvasse på venstrekanten, der Markus er god når han får sette fart på framover. Da åpner det seg for innlegg fra kant – og vi hadde gode løp bakfra. Fyller vi på ved de tre viktigste plassene (første stolpe, bakre stolpe og 45 ut) når vi kommer rundt på kantene blir det mål! flotte mål av Chris (45 ut), Markus (alene med keeper etter nydelig frispilling av Gisle) og Edvard som på motsatt kant kommer forbilledlig på bakerste stolpe. Helt etter boka!

Vi tok opp i pausa en detalj fra 1. omgang som bedret seg betraktelig. Midtstopper må ikke gå utover i banen når en tar med seg ball ut fra forsvar. Da stenger vi rom, skaper ingen vinkler for pasninger og back og kant blir springende med ryggen til ball. Da ender det med som i 1. omgang at vi lemper lang ball fram.

Utfordre istedet bakfra innover i banen, og spill ut til back eller sentral midtbane før (!) dere får noen opp i kroppen. Da får vi vinkler på pasningene. Eventuelt før gjennom ledd hvis det er rom. Men da må sentral midtbane holde igjen.

Øyvind hadde tre sterke omganger, godt å ha tometersmannen tilbake! Spiller med stor ro og selvtillit i midtforsvaret, og nesten i overkant arrogant og rolig enkelte ganger. Men sammen med kjappe Eldar er dere en stopperduo som tar det meste. Dessuten har Øyvind en pasningsfot som kan slå langt når motstanderen står høyt. Det er viktig, vi kan ikke spille oss ut alltid. tenk variasjon: trill ball og lur motstander fram, og så kan det slås langt hvis de er overivrige.

2. laget hadde en enklere motstander relativt sett, Tolga/Vingelen hadde lite å by på foruten lange baller framover. Vi spilte i to minutter fra avspark før de var borti ballen. Det er tålmodighet - og selv om vi ikke skaper noe farlig gir det selvtillit å kontrollere ball så lenge. Fortsett med det i slike kamper, det er kjempegod læring.

Tenk alltid at vi skal gjøre noe konstruktivt med ball - og hold ball i laget med tålmodighet. En detalj: Bruk keeper (som må si fra!) om vi er presset i ryggen, det er nødløsning å slå ballen ut over dødlinja. Vend via keeper.

Flotte detaljer som målet der Markus spiller vegg med Edvard og går gjennom og scorer. Dette har jeg mast mye om - endelig kom det.

Edvard har også et knallskudd etter gjenlegg av Halvor. Vi må sette hverandre mer opp til skudd - dette var et skoleeksempel og Edvard får vist at han har en knallgod skuddfot.

Fortsatt er det noen av dere som er i overkant glad i ball – det sinker framdrift og rom tettes igjen. Løft blikk, ta tidligere avgjørelser og spill kjappere. Dette skal vi få fram når vi får tatt opp kamper på video. Kommer dere 1 mot 1 må dere gjerne prøve ut dribling, 1 mot 5 lønner det seg med pasning...;-)

Alt i alt veldig mye bra, og vi har tatt store steg lagmessig i løpet av våren. Mer skal det bli!

Nå skal vi øve på å spille oss gjennom midten - og jobbe med gjenvinning og komme oss raskt ut av farlige situasjoner. To øvelser vi skal kjøre denne uka er disse:

Denne er fra RBK fotballskole, tror vi har brukt den før. Nå skal vi kjøre den mandag i litt større format med litt mer rom og kamplikt til 11-er.

Onsdag kjører vi en annen øvelse med 7/8 mot 3/4 der laget med flest spillere får poeng ved 10 pasninger - de med 3/4 skal score på fire småmål. Momenter: Orienteringsevne, pasning, romforståelse, gjenvinning.


Per Roar


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline