Vi spilte jevnt med topplaget

Postet av Oppdal G16 den 19. Mai 2017

Vi fikk dårlig betalt for den gode innsatsen mot Alvdal - som er topplaget i divisjonen. Før kampen pratet jeg med Alvdal-trenerne, og de sa noe jeg ikke nevnte for dere:

De stilte med fire spillere som har debutert for Alvdals A-lag i 4. divisjon!

Men hvem kunne se hvilket lag som har hatt fire spillere på A-laget den første halvtimen?

Da vant vi dueller, hadde kontroll bakover, var presise i pasningsspillet og kom til flere store sjanser. Det hadde ikke vært noe å si på 2-0 til oss til pause. Istedet får vi én unødvendig imot rett før pause - og da mister vi litt trua.

2. omgang blir litt svakere, vi blir for mye med på langball-fotballen til Alvdal. Vi må prøve å spille mer via midtbanen, og få bevegelse rundt ballfører med trekanter.

Alvdal hadde et solid forsvar, men vi kom til sjanser også i 2. omgang. Når vi måtte framover for å utligne, og vi gikk over til tre bak og to spisser, fikk vi to bakover istedet for å utligne. Men vi må tørre og våge mer framover, vi ble litt for forsiktige også når vi må ha mål.

Totalt sett: Vi holder topplaget i divisjonen hele kampen, det er herlig fightervilje over hele linjen. Et flott bilde på det er Jo sitt returløp etter å ha mistet ballen etter et soloraid der han nesten er gjennom på mål. Han snur og løper, og takler til innkast etter 40 meters knallhard spurt tilbake. Et skoleeksempel på gjenvinningsvilje. Herlig å se!

Tre ting å tenke på etter kampen:

1. Kantspiller må holde bredden. Ligg på sidelinja - da får dere vinkel på mål og medspillere framfor å trekke inn og komme oppi indreløper.

2, Unngå offside på kant ved å gjøre som Helland på RBK og gjør et bua løp først før du stikker. Mulig et par offsideavblåsninger var feil, men dommeren dømmer. Det må vi slutte å irritere oss over.

3. Større presisjon i pasninger. Vi har for mange feilpasninger når vi slår helt upressa, særlig i andre omgang. Indreløperne Gisle og Halvor, og sentral midtbane, er i nærheten nesten overalt på banen. Finn dem med enkle, vinkla pasninger. Det gjelder særlig back, midtstoppere og kanter - så gjør vi nye løp når pasningene har gått.

Nå er det Melhus og Freidig neste, spiller vi som mot Alvdal mot dem blir det garantert mål og poeng!