Stjernekamp og stjernesmell

Postet av Oppdal G16 den 6. Jun 2017

Kort analyse av de to siste kampene.

Borte mot Melhus har vi halve førstelaget i Oppdal, men de som virkelig sto til eksamen var dere 12 som var med til Melhus!

Er imponert over innsats, holdninger, engasjement og energi hele veien. Litt ruskete i forsvar i 1. omgang, mye på grunn av at vi slet med utspill.

Midtstoppere; Husk å komme kjapt inn i midten hvis keeper velger å slå langt. Ikke bli stående å se på hva som skjer. Det andre tok vi opp i pausen; Er det ikke press på ballfører må en av midtstopperne falle av når ballen går, for ikke å havne i løpsduell når vi har stort bakrom. Velger vi å stå høyt med forsvar må keeper stå tilsvarende høyt. Hvis ikke blir det bakromstrøbbel som det til tider ble mot Melhus.

I 2. omgang justerte vi oss inn, langt færre balltap på vei framover i midten, klokere og enklere valg, mer presisjon i pasningsspill og iskalde avslutninger. En herlig match som vi håper å gjenskape mot Freidig.

Kveldens stortap mot Leik var helt motsatt - og igjen: Vi trenere ser det under oppvarming om folk er "på" og skjerpa til kamp. Vi må ville vinne, og vi må vinne dueller skal vi vinne kamper. I dag ble mange for puslete og forsiktige mot et godt Leik-lag som var fysisk solide.

Da må vi være smarte og gjøre kloke og tidlige valg med ball for ikke å havne i duell. Istedet velger vi altså å invitere til dribling og føring. Det er ikke så lurt.

Blikket må løftes, bevegelsene rundt ballfører må bli bedre, og ballen må gå hurtigere - da slipper vi å få motstander inn i knehøyde.

Enkel resept: Spill enkelt, langs bakke, til nærmeste ledige medspiller.

I kveld var vi stort sett litt for sein i alle dueller, og vi ble fraløpt bakover fordi vi inviterer til løpsdueller. Det kan vi ikke gjøre mot Freidig og Alvdal 2. La oss parkere bussen og stenge bakrommene!

Fire kamper igjen før ferien: To borte, to hjemme. Til Dana Cup er Sander og Vetle med for fullt igjen, Andreas S er en solid forsterkning, flott comeback i kveld etter halvannet år uten kamptrening!

Det kan bli en artig høst, gutter!

Per Roar


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline