Derfor tapte vi mot Meldal

Postet av Oppdal G16 den 20. Aug 2017

Etter 10 minutter mot Meldal, tenkte jeg at "dette laget tar vi". Vi trillet ball og spilte de ut - de hadde kun lange baller å komme med. Vi fikk snart se hvorfor. Så fikk de et lettkjøpt mål, og vi begynte å slurve med pasningene. De kom kjapt framover, og vi fikk store problemer, særlig på vår venstreside  deres raske kant herjet.

Det ble fem i mot til slutt, men tre av målene er rene gavepakker fra oss. Kampen er langt jevnere enn 0-5 tilsier, men de er kvassere framover. Vi har sjanser, men setter de ikke.

Generelt blir vi først og fremst for naive bakover. Vi har blitt flinke til å spille oss ut av forsvar, men det er lov å slå langt, spesielt hvis vi blir presset høyt og motstander står høyt som Meldal gjorde. Vi kan ikke ha balltap rundt 16-meter - det er målsjanse umiddelbart.

Fire enkle ting å ta tak i på trening og i neste kamp:

1. Spill 100 prosent sikkert i forsvar. Da må pasninger på 10 meter sitte, hvis ikke må vi slå enda sikrere pasninger til upressa medspillere. Ikke slå opp på sentral midtbane som har mann i ryggen. I tillegg: Når back/midtstopper får en støttepasning, og det kommer hurtig press: SLÅ LANGT!! Altfor ofte tar vi en liten touch ekstra – og får motspiller opp i kroppen. Slå opp på direkten i bakrom!

2. Ta ut mer sikring når det ikke er press på ballfører og vi har raske kanter mot oss. Da får vi fem meter forsprang når de spiller gjennom. I tillegg bør midtstopper ta ut ekstra sikring ved å ligge skjevt, og skyve over til den kanten vi har trøbbel. Der er Eldar god å ha, han var savnet mot Meldal.

3. Kanter må involvere seg defensivt når vi ikke har ball. Alt for ofte blir kanter stående å se på at vi forsvarer oss. Da blir vi i mindretall på midten, og motstander kan slå pasninger i bakrom uten press. Vi spiller 4-5-1 defensivt, kanter! Plukk opp motspillere!

4. Kanter som skjærer innover må levere ball tidligere ned til indreløper/sentral midt, som kan slå ballen inn i rommet kant etterlater seg.  Slik det er nå tettes rommet fordi ballen slås for sent. 

5. Kanter må true bakrom. Vi truet alt for sjelden på kant mot Meldal, fordi vi trekker for langt inn i banen og ligger for dypt. Stå bredt og høyt på kant!

Joda, jeg så det var mange tunge bein som hadde stått i seks timer hver dag på fotballskole. Det manglet sprut og gnist, den skal vi finne igjen mot Rindal neste fredag. Men først skal 2. laget revansjere tapet i vår mot Støren onsdag!0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline