Endelig to seire!

Postet av Oppdal G16 den 24. Sep 2017

Etter en tung start for 1. laget, snudde vi trenden mot Alvdal. De hadde nok kikket på tabellen før kampen og tenkte dette var grei skuring. Men vi visste en helt annen glød enn tidligere i høst.

Før kampen var vi enige om "no nonsense" i forsvar der det har vært mye baklengsmål i de siste kampene. Plutselig holder vi nullen i en hel kamp og motstander skaper nesten ikke sjanser.

Hvorfor?

1. Forsvaret vant nesten alt av dueller på baller som kom i mot. Først på ballen når det gjaldt, og alltid en i sikring. Suverent av alle fire bak, og med Erik mye mer tydelig og bestemt enn på lenge helt bakerst. Står langt ut og tar alt av forsøk på gjennomspill i bakrom.  Slikt smitter og skaper voldsomt mye mer trygghet.

2. På midtbanen er vi tett opp i ballfører hele tiden, vi sideforskyver mye bedre og har alltid en 2. forsvarer om 1f blir lurt. Dermed blir det tungt for Alvdal, som ender opp med å slå langt i 2. omgang.

3. Med Mohammed på plass klarer vi å holde på ballen oppe på topp, slik at vi kommer etter med midtbane. Vi unngår også mange brudd imot når vi er på vei fram. Dessuten er Mohammed ivrig i press, og skaper usikkerhet hos Alvdal-forsvaret som fikk store problemer på sin høyreside i hele kampen. Det kunne fort blitt både to og tre på alle raidene.

4. Kanter var flinkere til å jobbe ned og inn i banen defensivt. Særlig Christoffer la ned mye arbeid i å presse og stresse motstander. Supert!

Framover var vi, særlig i 2. omgang, flinke til å holde ballen i laget, og vi kom gjennom mange ganger , særlig på venstresiden. Minuset er at vi ikke setter flere mål. Der kan vi bli bedre:

Mer bevisste løp på innlegg og mer trykk bakfra. Spiss på 1. stolpe, en indreløper på straffemerket, motsatt kant på bakerste stolpe. Vi må komme etter når Markus stikker i vei, da er det full fart inn i feltet for begge indreløperne, spiss og motsatt kant. Da har vi fire avsluttere i tillegg til at Markus kan kjøre selv.

Nå har vi fire hjemmekamper på rad, og målet må være å avslutte med fire seire.

Vi starter mot Charlottenlund tirsdag, da skal vi fortsette det kompromissløse forsvarsspillet - men spille oss ut hvis de ligger lavt, slå lenger om de står høyt.

Offensivt skal vi ha mye mer ettertrykk fra midtbanen - og de tre fremme må være flinkere til å slå på 1- og 2-touch. Sett opp trekanter og stikk i nye rom. Det blir garantert treningsfokus også mandag!

Markus er flink til å lukte gjennomspill,  står høyt og bredt. Herlig - utfordringen går til motsatt kant - gjør det samme! Vær klar når bakromspasningen kommer!

Så må indreløpere også se når de ikke er på plass til bakromspasningen - da spiller vi på fot slik at kant kan vandre innover og dra opp rom for back.

2. laget fikk jeg ikke se i dag - men rapporten fra Vegard var meget oppløftende. Masse bra spill, seks mål og gode prestasjoner av alle som var med. Herlig jobba av alle mann!

Denne uka: Trening mandag 17.30, kamp tirsdag 20.00, trening onsdag 19.00 og kamp fredag mot Leik b 18.30.

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline