En solid høstsesong - og veien videre

Postet av Oppdal G16 den 22. Okt 2017

Så er jammen sesongen over etter en solid høstsesong der vi endte på 4. plass i begge divisjonene. 

Strindheim 2 stilte med et langt kvassere lag mot oss enn i sine andre kamper. Med fire 0.divisjonsspillere ble det tøff motstand, selv om vi holdt dem fint i 1. omgang og ledet. Men det første kvarteret i 2. omgang ødela, personlige feil og en defensiv struktur som gikk opp litt i limingen gjorde at bylaget fikk score fem mål på rappen.

Det ødela litt for en høstsesong som ellers har vært veldig oppløftende defensivt for 1. laget. Erik kan ikke lastes, torsdag var det arbeidet foran keeper som var for dårlig og Erik tror jeg faktisk spilte en av sine beste kamper med flere kjemperedninger en mot en flere ganger - i tillegg til at han var mye mer dirigerende og tydelig i involveringer ut i feltet.

Vi savnet nok Eirik, Gisle og Vetle, som alle er vepser som førsteforsvarere - og når Markus heller ikke er i gammelt godt slag, ble det ikke godt nok totalt sett.

Men pytt, høsten har vist hva vi er i stand til, kampene mot Alvdal, Rennebu, Charlottenlund og Trond har vært knallgode - med kjempeholdninger, 100 prosent innsats og mye godt angrepsspill der vi har spilt ut etablerte forsvar. Tilbakemeldinger fra andre trenere og publikum har også vært veldig god, dere har spilt svært god fotball i disse kampene.

2. laget har også hatt supre kamper i høst, avslutningen mot Gauldal forsto jeg var en god opplevelse i en tett match vi kunne avgjort til vår fordel.

Det er mye å bygge på - for dere har tatt store steg. Vegard og meg som har trent dere fra de første treningene i fjor høst ser kanskje dette bedre enn dere.

  • Dere hadde ikke vært i nærheten av å takle to-touchspill i trange firkanter for ett år siden. Den raske ballbehandlingen har blitt ekstremt mye bedre!
  • Dere har blitt flinkere til å lese spillet, handlingsvalgene er mer fornuftige og de skjer raskere
  • Dere skjønner mer hvordan vi skal spille i de ulike posisjonene
  • Dere har blitt mye tøffere, tør å gå til i dueller selv om dere vet det kan gjøre vondt.
  • Treningene er mer intensive og kamplike, slik tar vi utviklingstrinn også på trening.

Noen skulle sikkert ønsket at de hadde tatt enda større steg. Men fotballutvikling er ikke en jevn linje oppover gjennom ungdommen. Av og til stopper det opp et år, før utviklingen plutselig skyter fart neste år.

Ikke vær utålmodig!

Felles for alle er i troppen er stor fotballmessig forståelse og gode holdninger til trening og medspillere, det er den viktigste faktoren for utvikling. På G16-nivået kan det være flere års forskjell i fysisk utvikling på spillere  - men det jevner seg ut etterhvert - ofte bare på et år.

Utenfor banen har kameratskapet vært fenomenalt, ingen klikkdannelser mellom årgangene, det er flott å se og like viktig som det fotballmessige når dere skal se tilbake på et fotballår.

Framover:

I høst fortsetter vi med trening så lenge det er snøfri bane, og vil dere ha treningstid innendørs skal vi fikse det for neste års G16 og junior/A-lag. G14 skal i sluttspill, de vil nok gjerne ha trøkk på treningene framover til 4. november for å stille mest forberedt.

Vi skal hjelpe dem til gull som takk for fenomenal innsats i våre kamper!

Så skal vi ha en lagsavslutning for G16 i tillegg til den klubben skal ha i kulturhuset i november. Kom med tips til hva vi skal gjøre!

Vi har også mange tusener stående på bok til 2001-gjengen, der må vi også finne ut hva vi kan gjøre - turnering for oss selv eller tur/turnering med 2000 som heller ikke har hatt en skikkelig avslutning.

Hva nå?:

Når sesongen er over og 10 måneder med mye trening og lange reiser er unnagjort, er det lett å være lei og slenge skoa i skapet. Det er lov å ta en tenkepause, det kan til og med være lurt for å få ting på avstand og kjenne på om savnet er der etter treningene der alt klaffer,  fliren i garderoben og scoringsjubelen etter å ha slått Rennebu. Det er ihvertfall lov å komme tilbake etter jul og si: Jeg er klar for en ny sesong!

Fotball er eventyrlig artig, det er sosialt, utviklende for både kropp og hode, og du får venner for livet. Hvis alternativet til trening og kamp er enda flere timer foran skjerm eller mobil, bør dere ta en ekstra tenkepause og vurdere hva dere vil bruke viktige ungdomsår til.

Så skal vi lytte til dere hvor ambisjonsnivået skal legges neste år, forene det med krav til skole, ekstrajobb og fritidsbehov  - når vi har fått avklart hvem som trener hvilke lag i Oppdal i 2018. Vi ønsker å ha med dere alle sammen videre inn i 2018!

Takk for en flott sesong - dere har vært en fenomenalt fin gjeng å trene.

Per Roar0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline